ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ - ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΧΡΙΣΤΟΥ: Τι είπε ο Θεός όταν εμφανίστηκε στον Άγιο Παΐσιο. Ο πατήρ Νικόδημος μιλάει για το Άγιο Παΐσιο στην πατρική οικεία του στην Κόνιτσα.

Ο Άγιος Παΐσιος προετοίμαζε τον εαυτό του από τη νεαρή ηλικία να γίνει καλόγερος. Αγαπούσε ιδιαίτερα τη μητέρα του και τον πατέρα του.

Επίσης ο πατέρας του τον εκτιμούσε γιατί ήταν καλός στα τεχνικά θέματα, ενώ η μητέρα του που ήταν από το γένος του Αγίου Αρσενίου τον εκτιμούσε για την ευλάβεια του, την «ψεύτικη» όπως λέει ο ίδιος γιατί δεν είχε ποτέ μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του ήταν ταπεινός.

Τότε στα 15 του περίπου χρόνια κάποιος που έλεγε ότι ο Χριστός δεν ήταν θεός αλλά απλά ένας καλός άνθρωπος τον έβαλε σε πολύ μεγάλη δοκιμασία. Γιατί σκέφτηκε ότι:

«Γιατί προετοιμάζομαι εγώ; Γιατί κάνω μετάνοιες; Γιατί πρέπει να κάνω αγώνες αν ο Χριστός ήταν απλώς ένας άνθρωπος;».

Και τότε του εμφανίστηκε ο Χριστός. Δεν είναι μικρό πράγμα να εμφανιστεί ο Θεός. Μόνο στους δικούς του ανθρώπους παρουσιάζεται ο Θεός και σε αυτούς που δεν θα βλαφθούν από την θεωρία αυτή του κυρίου.

Διαβάστε και δείτε επίσης την προφητεία του Αγίου Παϊσίου για την Ελλάδα και τον πόλεμο: «Η Παναγία θα προστατεύσει την Ελλάδα».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.