Αγιορείτικες Κουβέντες: «Όσο Ανεβαίνεις τόσο Μονάχος θα Γίνεσαι». Μικρά μυστικά για μια όμορφη καθημερινή ζωή από το Περιβόλι της Παναγίας που ως ο τόπος και ο χρόνος της αιωνιότητας αποτελούσε και πάντα θα αποτελεί μία αέναη πηγή εμπνεύσεως.

Ρώτησε ένας Αγιονορείτης Γέροντας κάποιους προσκυνητές:

Έχετε ανέβει ποτέ σας στην κορυφή του Άθωνα.

-Ναι, πέρσι στην εορτή της Θείας Μεταμορφώσεως.

-Να, βλέπετε παιδάκια μου τα Θεία και ιερά γεγονότα συνήθως συμβαίνουν στα υψηλά,όπως στην κορυφή του Σινά που έδωσε τις εντολές Του ο Θεός στον Μωϋσή.
Όμως οι κορυφές και τα ύψη έχουν δύο χαρακτηριστικά;

  1. Θέλει κόπο πολύ για να ανέβεις.
  2. Όσο θα απομακρύνεσαι από την πεδιάδα και πορεύεσαι προς την βουνοκορφή τόσο μόνος θα απομένεις από την ανθρώπινη παράκληση, διότι όλοι σχεδόν οι άνθρωποι μένον και ζουν στις πεδιάδες.

Γιαυτό όσο πλησιάζεις την γλυκιά Θεϊκή αγάπη τόσο πιο μοναχός αντίστοιχα θα γίνεσαι από τις ανθρώπινες συντροφιές και παραμυθίες.

Όμως τότε είναι που θα σε φιλοξενεί η Θεία και τερπνή παρηγοριά όπως τότε τους Αποστόλους, στο Όρος Θαβώρ.

π. Διονύσιος Ταμπάκης

μοναχός άγιον όρος

Αγιορείτικες κουβέντες

Οι Αγιορείτικες κουβέντες, το τρίτο βιβλίο του πατρός Διονυσίου, είναι στηριγμένο σε προσωπικές σημειώσεις του από τις επί σειράν ετών επισκέψεις του στο Άγιον Όρος και συμπληρωμένο αργότερα από παρατηρήσεις του κατά τη διάρκεια της καθημερινής, ποιμαντικής του διακονίας. Κρύβει, δηλαδή, μέσα του έναν ολόκληρο, πνευματικό θησαυρό διατυπωμένο με Λόγο άμεσο και ζωντανό, τόσο απλό και συνάμα τόσο βαθύ. Μας αποκαλύπτει μικρά μυστικά, που θα μας βοηθήσουν να ζήσουμε μια καθημερινότητα ευλογημένη με τη χάρη του Θεού. Στις σελίδες του βιβλίου Αγιορείτικες κουβέντες του πατρός Διονυσίου Ταμπάκη θα μας συντροφεύσει μια πνοή ανάπαυσης, ελπίδας και σοφίας φερμένη κατ’ ευθείαν από το Άγιο Όρος, από το περιβόλι της Παναγίας μας.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.