ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΧΟΖΕΒΙΤΗΣ - ΘΑΥΜΑΤΑ: Ο Άγιος Ιωάννης ο Χοζεβίτης εκοιμήθη 5 Αυγούστου 1960. Μετά από 20 χρόνια, ανοίγοντας τον τάφο του, βρέθηκαν άφθαρτα και ακέραια τα λείψανα του μαζί με τα ρούχα του αναδίδοντας μια εξαίσια ευωδία. Τα λείψανά του μεταφέρθηκαν στη Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου του Χοζεβίτου, στο παρεκκλήσι του Αγίου Στεφάνου όπου βρίσκονται μέχρι σήμερα.

Η επίσημη αγιοκατάταξή του έγινε την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016 από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

Θαύματα Αγίου Ιωάννου του Χοζεβίτου

Το 1980 ένας Έλληνας αρχιμανδρίτης από την Αμερική ο οποίος είχε ασκητέψει με τον Άγιο Ιωάννη στα νιάτα του και δεν ήξερε ότι είχε πεθάνει, είδε τον Άγιο στον ύπνο του, λέγοντάς του:

Αν θέλεις να με δεις, έλα στο σπήλαιο της Αγίας Άννης στην κοιλάδα του Ιορδάνη!

Μετά από ένα μήνα πήγε στο Μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου του Χολεβίτου. Με την επιμονή του αρχιμανδρίτου, ο ηγούμενος τελικά δέχτηκε ν΄ ανοίξει τον τάφο του Αγίου κι έτσι βρέθηκαν τα λείψανα του άφθαρτα.

Θαύμα στην ανακομιδή των λειψάνων του Αγίου Ιωάννη Χοζεβίτη

Ένας ιερέας ο οποίος βοήθησε στην ανακομιδή των λειψάνων του Αγίου Ιωάννου από το σπήλαιο στο μοναστήρι, διηγούταν πως κάποιος που πήρε τρεις τρίχες από τον Άγιο, τον είδε στο όνειρό του και τον διέταξε να τις επιστρέψει. Μάλλον αυτό το πρόσωπο ήταν ο ίδιος ο Ιερέας που διηγήθηκε την ιστορία.

Το τάμα της Αγίας Λαβίδας σώζει άρρωστη γυναίκα

Το 1986 μία γυναίκα από την Κρήτη έστειλε στον ηγούμενο της Ιεράς μονής ένα χρυσό κουταλάκι ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για ένα θαύμα του Αγίου Ιωάννου. Αυτή η γυναίκα ήταν άρρωστη δε μπορούσε να κουνηθεί και να μιλήσει και όλοι περίμεναν να πεθάνει.

Τότε εμφανίστηκε ο Άγιος Ιωάννης ντυμένος με άμφια και κρατώντας το Άγιο Ποτήριο στο χέρι λέγοντας της:

Εγώ είμαι ο Άγιος Ιωάννης ο Χοζεβίτης.

Έπειτα ακούμπησε τη λαβίδα στη γλώσσα της και εξαφανίστηκε. Από εκείνη τη στιγμή η γυναίκα έγινε καλά.

Θαυμαστά στην Κοίμηση του Αγίου Ιωάννη του Χοζεβίτη

ο π. Βασίλειος Βακράς, που εγκαταβιώνει και λειτουργεί στο χωριό Μύλους στη Σάμο, πολύ κοντά στην Ιερά Μονή της Μεγάλης Παναγιάς, έζησε και μας διηγείται με μοναδικό τρόπο τη ζωή και την κοίμηση του Αγίου Ιωάννου του Χολεβίτου.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.