Παναγία Μυροβλύτισσα: Γυναίκες στείρες απέκτησαν τέκνα

Η Κ.Β. την οποίαν εγώ εγνώριζα από μικρό παιδί ήτο ύπανδρη 15 έτη και δεν είχε τέκνον.
Είχε γυρίσει όλους τους διακεκριμένους ιατρούς και καθηγητάς, της έκαμαν εγχείρηση, της άνοιξαν την κοιλιά, της είπαν τι χαλάς τον κόσμο, είσαι φυσική στείρα.

Η Κ. πολύ απελπισμένη, με πολλά δάκρυα, ήρθε εδώ στη Μονή προσκύνησε τη Μυροβλύτισσα και προσευχήθη. Εκεί ήταν η προηγουμένη Αγνή και της είπε:

«Γερόντισσα Αγνή σταύρωσε μια κλωστή στην εικόνα της Παναγίας βρέξε την με Άγιο Μύρο και δώστη μου να την βάλω στη μέση μου και η Παναγία θα μου δώσει παιδί».

Η Γερόντισσα Αγνή της έφερε αντίρρηση.

«Όχι, θα σου δώσω βαμβακάκι με Άγιο Μύρο».

«Όχι», εσυνέχισε η Κ. «την κλωστή θα την έχω πάντα επάνω μου, ενώ το βαμβακάκι με την αλλαγή των ενδυμάτων δεν θα το έχω πάντα επάνω μου».

Με την επιμονή της Κ., η Γερόντισσα Αγνή, σταύρωσε μια κλωστή στην Μυροβλύτισσα Κυρία και την έβρεξε με Άγιο Μύρο, της την έδωσε και την έδεσε στη μέση της.

Η Παναγία έκανε το θαύμα της, εγύρισε στο σπίτι της, έμεινε έγκυος, το αδύνατον τοις ανθρώποις έγινε δυνατόν από την Κυρίαν Θεοτόκον.

Εγεννήθη ένα αγοράκι και το έφερε εδώ στην Παναγία, ήρθε να προσκυνήση και να την ευχαριστήση που της χάρισε τέκνον, κρέμασε και μια λίρα στην Παναγία δια να μείνει εις ένδειξιν του θαύματος.

Αφού η Παναγία δέχθηκε την σταυρωμένη κλωστή και βρεγμένη με Άγιον Μύρο από την εικόνα της και θαυματούργησε, δίνουμε εμείς την σταυρωμένη κλωστή και βρεγμένη με Άγιο Μύρο από τη θαυματουργό εικόνα της Παναγίας και σε άλλες γυναίκες για να τεκνοποιήσουν.

«Ιστορικό και Θαύματα Παναγίας Μαλεβή», Ανυσία Μοναχή

Απολυτίκιον:

Ήχος α΄. Εν τη γεννήσει…
Δεύτε πιστοί αγαλλόμενοι ανυμνήσωμεν την Παναγίαν Παρθένον, ρέει γαρ εκ της εικόνος αυτής Μύρον ευωδιάζον.Δεύτε το θάυμα τιμήσωμεν και την Παρθένον προσκυνήσωμεν και ποιήσωμεν δεήσεις εκτενείς ίνα ρύση υμάς ποικίλων περιστάσεων.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.

3 Σχόλια

Νεότερο
Καλύτερο Νεότερο Παλαιότερο
1

Μετά από προσπάθειες με όλους τους τρόπους και ένα βήμα πριν την εξωσωματικη, αποφασίσαμε με τον σύζυγό μου να επισκεφθούμε το μοναστήρι της Παναγίας της Μαλεβή. Αυτό έγινε έπειτα από προτροπή της αδερφής μου που είχε δει με τα μάτια της το θαύμα που έκανε η Παναγίτσα σε μια φίλη της που είχε ανάλογο πρόβλημα με το δικό μας.. Μου είπε λοιπον: μην απογοητευεσαι, δεν πας στο μοναστήρι να σου δώσουν το μύρο και την Αγία ζώνη να τη φορέσεις και σίγουρα θα τα καταφέρετε! Έτσι κ έγινε.. Φέτος τον Ιούνιο και αφού είχαμε πλήρως απογοητευτεί κάναμε το ταξίδι από τη Λαμία στο Άστρος Κυνουρίας.. Από τη στιγμή που πατήσαμε το πόδι μας δε σταμάτησα να κλαίω.. Προσπαθούσα να απαντήσω στις ερωτήσεις των μοναχών αλλά ήταν τόσο έντονο το συναίσθημα και η παρουσία της Παναγίας που όσο κ αν προσπαθούσα στα μάτια μου δεν σταματούσαν να τρέχουν δάκρυα! Προσκυνησαμε την εικόνα, οι μοναχές μας έδωσαν την τιμια ζώνη (ένα κορδονάκι εμποτισμένο με άγιο μύρο) και βαμβάκι με μύρο από την εικόνα καθώς και αγιασμό. Μας ειπαν να πίνουμε κάθε πρωί αφού νηστεψουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του πνευματικού μας και αφού ρίξουμε μέσα στο μπουκαλακι κ ένα κομματάκι από το βαμβάκι με μυρο, να σταυρωνω την κοιλιά μου καθημερινά με το μυρο και να φοράω την ζώνη πάντα δεμένη στην κοιλιά μου μέχρι να μείνω έγκυος! Από τη στιγμή που φύγαμε από το μοναστήρι ήμουν ήσυχη.. Ήξερα ότι θα γίνει το θαύμα! Σταμάτησα τις θεραπείες, πήρα απόφαση ότι δεν θα κάνω εξωσωματικη (αν κ πήρα τη γνώμη ειδικού) και άφησα στα χέρια της Παναγίας το θέμα.. Έπειτα από ένα μήνα έμεινα έγκυος! Η Παναγία δεν μας άφησε όπως δεν αφήνει κανέναν όταν προσεύχεται κ ζητάει τη βοήθεια της με την ψυχή του! Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στον έκτο μήνα της εγκυμοσύνης μου και εύχομαι να γεννήσω ένα υγιέστατο παιδάκι (το θαύματακι μου όπως το λέω) με τη βοήθεια της Μεγαλόχαρης! Σίγουρα θα του δώσω το όνομα της!

2

Καλησπέρα σας μπωρειτε να μου γράψετε που μπωρο να βρω την σταυρομενη κλωστή και βρεγμένη κλωστή με το Άγιον Μύρο της Παναγίας Μυροβλητυσσας; Σας ευχαριστώ πολύ

3

Σας παρακαλώ πολύ μπωρειτε να μου πείτε που μπωρο να βρω την σταυρομενη κλωστή και βρεγμένη με Άγιον Μύρο από την Παναγία Μυροβλυτησσα; Σας ευχαριστώ πολύ