Θαύμα του π. Ευμενίου μπροστά στον γνωστό τραγουδιστή Σταμάτη Κόκοτα: Ο Σταμάτης Κόκοτας διηγείται πώς συνάντησε τον πατέρα Ευμένιο Σαριδάκη στο νοσοκομείο, και πώς ο γέροντας έκανε καλά ένα άρρωστο παιδάκι, με λευχαιμία, τη στιγμή που όλοι, γιατροί και συγγενείς, είχαν σηκώσει τα χέρια ψηλά. Η Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, την Πέμπτη 14 Απριλίου 2022, προχώρησε στην αγιοκατάταξη του Γέροντα Ευμενίου Σαριδάκη.

Σε εκπομπή, που παρουσίαζε ο δημοσιογράφος Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, παρευρισκόταν και ο τραγουδιστής Σταμάτης Κόκοτας. Το θέμα της εκπομπής ήταν για τα θαύματα και ο τραγουδιστής διηγήθηκε μια προσωπική εμπειρία που είχε.

Βρισκόταν στον Ευαγγελισμό, για να επισκεφθεί κάποιον γνωστό του. Περνώντας από τα δωμάτια, είχε δει τον πατέρα Ευμένιο (Ιερομόναχος, π. Ευμένιος Σαριδάκης (1931-1999).

Όπως ήταν στον διάδρομο και μιλούσε, σε ένα δωμάτιο πιο πέρα γινόταν αναταραχή, ο κόσμος έκλαιγε. Πήγε και ρώτησε, τι συμβαίνει. Ήταν ένα κορίτσι που το περιμένανε.

Οι γιατροί έλεγαν, πως δεν έχει ζωή, μέχρι το πρωί θα έχει τελειώσει.

Ο τραγουδιστής τους λυπήθηκε και τους είπε ότι σ’ ένα δωμάτιο ασθενής ήταν ένας ιερεύς, να τον φωνάξουν, να διαβάσει κάτι στο παιδάκι.

Ήρθε ο Παππούλης και τους έλεγε:

Μην κλαίτε. Καλά είναι.

Τους έβγαλε όλους έξω και έκανε προσευχή. Το παιδί συνήλθε και ζήτησε να φάει.

Αυτό έγινε μπροστά στα μάτια μου, είπε ο τραγουδιστής.

Μετά από αυτό το γεγονός, οι δημοσιογράφοι πήγαν στο Λοιμώδων και βρήκαν τον πατέρα Ευμένιο (ήταν εφημέριος εκεί), ο οποίος, όμως, δεν ανέφερε τίποτε για το γεγονός αυτό στην συνέντευξη.

Ανέφερε μόνο ένα δικό του περιστατικό, πως είχε πρόβλημα στο πόδι και η Παναγία τον έκανε καλά.

Από το βιβλίο του Μοναχού Σίμωνος,
πατήρ Ευμένιος, ο ποιμήν ο καλός και θαυματουργός.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.