Παραμονή της γιορτής έγινε το ατύχημα όμως οι επιβαίνοντες στο ελικόπτερο δεν έπαθαν το παραμικρό.

Μια προσωπική ανάμνηση με ιδιαίτερο ενδιαφέρον δημοσιοποίησε στην σελίδα του στο Facebook ο πρόεδρος της Ένωσης Λιμενικού Προσωπικού Ανατολικής Κρήτης, Γιώργος Σφακιανάκης.

Ειδικότερα ο κ. Σφακιανάκης, ο οποίος υπηρετεί στο Λιμεναρχείο Ηρακλείου, αναφέρει:

«Σήμερα 16 Ιουλίου 2017 παραμονή της Αγίας Μαρίνας μεγάλη η χάρη της. 16 Ιουλίου 1996 21 χρόνια πριν, σαν σήμερα μια ομάδα 6 αλεξιπτωτιστών πήρε διαταγή να παραλάβει βάρη οπλισμό ξηρά τροφή νερό και να πετάξει με ελικόπτερο από Ρόδο για τη βραχονησίδα Αλίμια για επάνδρωση και φύλαξη.

Πετάξαμε με ένα ελικόπτερο τύπου χιουι μαζί μας και ο Λοχαγός μας πρώτος πρώτος!! Τη στιγμή που φτάσαμε το ελικόπτερο έπεσε δεν ξέρω αν ήταν μηχανικός ο λόγος η κακός χειρισμός!

Η γεννήθηκε στην Αντιόχεια το 270 μ.Χ. Σε ηλικία 15 χρόνων αποκαλύπτεται η πίστη της στον Χριστό.

Ο πατέρας της, που ήταν ιερέας ειδώλων την διέγραψε από παιδί του και οι αρχές την οδήγησαν σε δίκη. Μετά από καιρό, έμαθε για τη Μαρίνα και ο έπαρχος Ολύμβριος, που διέταξε να τη συλλάβουν για ανάκριση. Ο έπαρχος μπροστά στην μεγάλη της ομορφιά, της πρότεινε να απαρνηθεί την πίστη της και να τον παντρευτεί. Αυτή όμως δεν δελεάστηκε. Αρνείται.
Έπειτα από αυτό φυλακίζεται.

Μέσα στην φυλακή μάλιστα ο διάβολος μεταμορφωμένος σε άγριο δράκοντα, προσπάθησε να κάνει την Αγία να φοβηθεί. Αυτή όμως προσευχήθηκε στον Θεό και αμέσως ο δράκοντας άλλαξε μορφή και έγινε ένας μαύρος σκύλος και τότε η Αγία άρπαξε ένα σφυρί και χτυπώντας τον στο κεφάλι και την ράχη τον ταπείνωσε.

Όταν για δεύτερη φορά την εξέτασε και διαπίστωσε ότι η πίστη της Αγίας Μαρίνας ήταν αμετακίνητη στο Χριστό, την έκαψε με αναμμένες λαμπάδες. Αλλά οι πληγές της με θαύμα έκλεισαν, και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα πολλοί παρευρισκόμενοι να γίνουν χριστιανοί.

Μπροστά σ’ αυτόν τον κίνδυνο η Αγία Μαρίνα ξυλοκοπείται αγρίως, την καταξεσκίζουν με ραβδιά, την κρεμούν, ενώ αυτή αιμορραγεί, την καίνε με λαμπάδες και τελικά την αποκεφαλίζουν.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (3 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.