Συγκεντρώστε το ξύσμα από τα δύο λεμόνια σε ένα μπολ, προσθέστε τη μισή ποσότητα του ελαιόλαδου, τη μουστάρδα, το σκόρδο, τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι.
Υλικά
1 ολόκληρο κοτόπουλο
150 ml ελαιόλαδο
1 κουτ. της σούπας Μουστάρδα
2 λεμόνια
2 σκελίδες τριμμένο σκόρδο
3 κουτ. της σούπας ανάμεικτα ψιλοκομμένα μυρωδικά (εστραγκόν, θυμάρι, μαϊντανό)
4 κουτ. της σούπας Κρέμα Βαλσάμικου2 ξερά κρεμμύδια
4 καρότα κομμένα σε λεπτές φέτες
6 παντζάρια κομμένα σε τέταρτα
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Συγκεντρώστε το ξύσμα από τα δύο λεμόνια σε ένα μπολ, προσθέστε τη μισή ποσότητα του ελαιόλαδου, τη μουστάρδα, το σκόρδο, τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι.
Απλώστε το μείγμα με το χέρι σας ανάμεσα στην πέτσα και στο κρέας (στο στήθος και στα μπουτάκια του κοτόπουλου, ξεκινώντας να απλώνετε το μείγμα από την κοιλιά ή από το λαιμό).