Το Κυριακάτικο τραπέζι είναι μια αγαπημένη ελληνική συνήθεια, καθώς είναι μια άριστη ευκαιρία για την οικογένεια να συγκεντρωθεί και να απολαύσει στιγμές ευτυχισμένες στιγμές χαλάρωσης.

Οι ρίζες της πολίτικης αυτής συνταγής, χάνονται στα βάθυ του χρόνου και παραδοσιακά το έλεγαν γιουβέτσι ή γκιουβέτσι. Ψήνεται σε πήλινο σκεύος ή στη γάστρα στο φούρνο.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε για το πολίτικο γιουβέτσι είναι:

600 γρ. μανιτάρια κομμένα στα 4
200 γρ. κριθαράκι
50 γρ. ρύζι μαύρο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1 ποτήρι λευκό κρασί
2 ντομάτες τριμμένες
1 κ.σ. πάστα ντομάτας
ψιλοκομμένο βασιλικό
½ κουταλάκι μυρωδικά ξερά (μαντζουράνα, θυμάρι, δυόσμο)
100 γρ. τριμμένο νηστίσιμο τυρί
100 γρ. φιστίκια Αιγίνης
ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Επί το έργον:
Σε μια κατσαρόλα ροδίζουμε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο και προσθέτουμε τα μανιτάρια.
Ανακατεύουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν καλά, ρίχνουμε και το κριθαράκι μαζί με το ρύζι, στη συνέχεια σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε την πάστα ντομάτας και όλα τα μυρωδικά.
Προσθέτουμε νερό ζεστό μέχρι να σκεπαστεί το φαγητό και βράζουμε για 15’.
Σερβίρουμε με τριμμένη μυζήθρα και ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης.

Μπορούμε να παραλείψουμε τη μυζήθρα για να έχουμε ένα νοστιμότατο νηστίσιμο πιάτο.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.