Τι σε εμποδίζει από το να εφαρμόζεις τις εντολές του Χριστού; Η σάρκα και ο κόσμος. Δηλαδή τα υλικά αγαθά και οι υλικές απολαύσεις, που κάνουν τον άνθρωπο αδιάφορο απέναντί της θρησκείας.

Κοιτάς τότε πώς να αρέσεις στον κόσμο και όχι στο Θεό. Ζεις για το τι θα φορέσεις, τι θα φας, τι θα πουν οι άνθρωποι για σένα. Λοιπόν αποσπάσου από την έλξη των γήινων αγαθών.

Αγωνίσου εναντίον των κοσμικών θελγητρων, που σε εμποδίζουν από το να βαδίζεις σύμφωνα με το Ευαγγέλιον. Αγάπησε τον Θεό με όλη την καρδιά σου και εργασου με όλη σου την δύναμη για τη σωτηρία της ψυχής σου. Γίνε φίλοψυχος.

Θυμήσου ότι ο κόσμος με όλες του τις ομορφιές είναι πρόσκαιρος. Από το μηδέν προήλθε και στο μηδέν θα καταλήξει. Ο ουρανός και η γη θα παρέλθουν. Αλλά η ανθρώπινη ψυχή, η πνοή του Θεού, η εικών του αθάνατου Βασιλέως, είναι και η ίδια αθάνατος.

Θυμήσου αυτές τις αλήθειες και απαρνησου τα γήινα πράγματα. Αντί να έχεις στραμμένα τα βλέμματα σου στα φθαρτά και τα κτιστά, έχετα στραμμένα διαρκώς στον Ποιητή των όλων.

Μη σε παρασύρει τίποτε άλλο, τίποτε άλλο ας μην αιχμαλωτίσει την καρδιά σου. Η καρδιά μας είναι πλασμένη για να λατρεύει το Θεόν. Αυτός την έκτισε. Και Αυτού είναι πνοή. Η προσκόλληση στα υλικά πράγματα ή στην σάρκα είναι ότι θέλει ο Πλάνος, ο Σατανάς.

Μην πέσεις θύμα του Απατεώνος. Πρόσφερε ολόκληρη την καρδιά σου στον Κύριον και Θεόν μας. Αμήν.

Η εν Χριστώ ζωή μου” ο Άγιος Ιωάννης της Κροστάνδης

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.