Η αγιορείτικη Μελοτυρόπιτα είναι ένα από τα μυστικά της καλογερικής ζαχαροπλαστικής που σίγουρα θα σας βοηθήσει να καταπλήξετε τους αγαπημένους σας.

Η Μελοτυρόπιτα είναι μια συνταγή πεντανόστιμη και παράλληλα εξαιρετικά εύκολη. Αξίζει να τη δοκιμάσετε, σήμερα κιόλας.

Υλικά

  • 4-5 φύλλα κρούστας χοντρά
  • Μέλι ,ελαφρώς αραιωμένο με ελάχιστο χλιαρό νερό
  • Βούτυρο λειωμένο για το τηγάνισμα
  • Κανέλα σκόνη
  • Τυρί φέτα κομμένη σε κομμάτια 0,8×0,5×0,1 περίπου και καλά ξαρμυρισμένη από βραδύς, ή ανθότυρο ή μυζήθρα ανάλατη ή και οποιοδήποτε ανάλατο τυρί.

Παρασκευή

Κόβουμε τα φύλλα σε διπλάσιο ή και τριπλάσιο μέγεθος από το τυρί και τυλίγουμε σε αυτά. Τηγανίζουμε στο βούτυρο έως ότου ροδίσουν καλά.
Αποσύρουμε, γλασσάρουμε και περιχύνουμε με το μέλι, επιπάσσοντες και την κανέλα.
Γίνεται και με φύλλο καταΐφι στο φούρνο.
Απλώνουμε το μισό καταΐφι σε βουτηρομένο ταψί.
Κατόπιν το τυρί σε όλο το μήκος και πλάτος του ταψιού.
Απλώνουμε και το υπόλοιπο από πάνω.
Το πατάμε καλά, ραντίζουμε με νερό και ζεματίζουμε με βούτυρο.
Όταν ροδίσει αποσύρουμε και περιχύνουμε και το αραιωμένο μέλι, ή με σιρόπι όπως και σε όλα τα άλλα γλυκά ταψιού.
Προσέχουμε ώστε το μέλι ή το σιρόπι να είναι κρύα. Αν είναι αμφότερα (καταΐφι-μέλι) ζεστά «λασπώνουν».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.