Αρχικά, τσιγαρίζουμε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σκόρδο για 3 με 4 λεπτά.

Μια συνταγή, κατάλληλη για την νηστεία και ειδικά για την Μ. Εβδομάδα. Νηστίσιμα καλαμαράκια με ντομάτα. Πεντανόστιμα και χορταστικά. Δοκιμάστε τα!

Υλικά συνταγής
1 κιλό καλαμάρια, φρέσκα
1 φλ.τσ. ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
1 μεγάλη ώριμη ντομάτα, κομμένη σε κύβους
3-4 κομματάκια μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Λίγο λεμόνι

Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά, τσιγαρίζουμε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σκόρδο για 3 με 4 λεπτά.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα καλαμάρια καθαρισμένα και κομμένα σε κομμάτια, προσθέτουμε τις ντομάτες, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη, το μαϊντανό ψιλοκομμένο και το λεμόνι.

Έπειτα, τα αφήνουμε σκεπασμένα με το καπάκι να βράσουν για 50 με 55 λεπτά.

Τέλος, κατεβάζουμε το φαγητό, μόλις πήξει η σάλτσα.

Τα καλαμαράκια με ντομάτα είναι έτοιμα.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.