Υλικά συνταγής

  • 2 κιλά χοιρινός λαιμός χωρίς κόκκαλο

για τη μαρινάδα

  • 50ml σόγια σως
  • 1 κ.σ. γεμάτη μουστάρδα ντιζόν
  • 2 κ.σ. μέλι
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • Διαδικασία συνταγής

    1. Aναμειγνύουμε σε μπλέντερ πολύ καλά τη σόγια σως, το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το μέλι, το αλάτι και το πιπέρι. Με το μείγμα αυτό καλύπτουμε το κρέας και το αφήνουμε να μαριναριστεί για 24 ώρες, στο ψυγείο.
    2. Δένουμε το κρέας με μαγειρική κλωστή σε όλο του το μήκος, ώστε να μαγειρευτεί ομοιόμορφα, τυλίγουμε καλά με λαδόκολλα και έπειτα τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 2 ώρες στους 100°C.
    3. Αυξάνουμε τη θερμοκρασία στους 140°C και ψήνουμε για άλλες δύο ώρες. Τέλος, αφαιρούμε το κρέας από τη λαδόκολλα και κρατάμε τους χυμούς σε μια κατσαρόλα. Αυξάνουμε τη θερμοκρασία στους 250°C και ψήνουμε το κρέας για μισή ώρα ακόμα.
    4. Παράλληλα σιγοβράζουμε το ζωμό από το κρέας μέχρι να συμπυκνωθεί και να γίνει σχετικά παχύρρευστο, σαν γλάσο. Βγάζουμε το κρέας από το φούρνο και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 15 λεπτά, γλασάρουμε με το ζωμό και σερβίρουμε.
Καραγιάννης Ανδρέας

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.