Η προσευχή στον Άγιο Αρχάγγελο Μιχαήλ: Κύριε Θεέ, Βασιλεύ Μέγα, Άναρχε! Απόστειλον, Κύριε, τον Σον Αρχάγγελο Μιχαήλ, επί τον δούλο Σου (όνομα) ίνα ρύσης με από εχθρών ορατών και αοράτων. Αρχάγγελε Κυρίου Μιχαήλ, δός ειρήνην και ευημερίαν τω Σω δούλω(όνομα).

Αρχάγγελε Κυρίου Μιχαήλ, των δαιμόνων μαχητά πολέμησον τους εχθρούς τους πολεμούντας με, ποίησαν αυτούς ώσπερ αμνούς και απόστρεψον αυτούς ως ο άνεμος την κόνιν.

Ο Μέγα Αρχάγγελε Κυρίου Μιχαήλ! Αρχιστράτηγε, Πρώτε των εξαπτέρυγων Χερουβείμ και Σεραφείμ και πάντων των Αγίων, γενού μοι προστάτης και βοηθός εν ταις θλίψεσι και ταις στενοχωρίαις μου, εν ταις ερήμω, εις τας οδούς, εις τούς ποταμούς, και εν τη θαλάσση γενού μοι γαλήνιος λιμην.

Σώσον με, Αρχάγγελε Μιχαήλ, από των πονηριών του διαβόλου, όταν ακούσης με, τον αμαρτωλό δούλο (όνομα), καλούδια το όνομά Σου το Άγιον. Γενού μοι βηθός ταχύς και επάκουσον της προσευχής μου.

Ω Μέγα Αρχάγγελε Μιχαήλ !Νίκα πάντας  τους ενάντιους μου τη δυνάμει του Τίμιου και Ζωοποιού Ουράνιου Σταυρού τον Κυρίου, ευχαίς της Υπεραγίας Θεοτόκου, των Αγίων Αγγέλων, των Αποστόλων, του Αγίου Προφήτου Ηλίου, του Αγίου Νικολάου του Θαυματουργού, του Αγίου Ανδρέου του διά  Χριστόν Σαλού του Αγίου Μεγαλομάρτυρας Νικήτα και Ευσταθίου και πάντων Σου των Αγίων.

Ω Μέγα Αρχάγγελε Μιχαήλ! Βοήθει με τον αμαρτωλό δούλο Σου (όνομα), σώσον με από σεισμού, πλημμύρας και πυράς, από αοράτων εχθρών, από ανόητου Θανάτου. από παντός κακού και από πονηρών δαιμόνων, Μέγα Μιχαήλ Αρχάγγελε Κυρίου, νυν και αεί και εις τούς αιώνας των αιώνων αμήν.

Η προσευχή αυτή, είναι αρχαία. Εμφανίστηκε στον προθάλαμο της Μονής στο Κρέμλ της Εκκλησίας του Μιχαήλε Αρχιστράτιγε (Αρχιστράτηγου Μιχαήλε. Σύμφωνα με την ρωσική παράδοση, ο άνθρωπος πού θα διαβάσει αυτήν την προσευχή, από την ημέρα εκείνη, δεν θα τον αγγίζει ούτε διάβολος, ούτε κακός άνθρωπος και με κολακεία δε θα προσβληθεί η καρδιά του. Και αν πεθάνει τότε και κόλαση η ψυχή του δεν θα πάρει.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-3)
  1. Βασιλικη 3 χρόνια πριν

    Είναι ότι καλύτερο να προσευχόμαστε και να έχουμε πιστη!!!

    ΑπάντησηΆκυρο

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.