Πατριαρχείο Αλεξανδρείας: Συνάντηση του Αλεξανδρινού Προκαθήμενου με τον Πρέσβη της Ουκρανίας. Την 16η Οκτωβρίου ε.έ., η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄, συναντήθηκε στην Αλεξάνδρεια, με τον Εξοχότατο Πρέσβη της Ουκρανίας στην Αίγυπτο κ. Hennadii Latii.

Ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος προσκάλεσε τον Ουκρανό Διπλωμάτη, προκειμένου να τον ενημερώσει και να του εκφράσει τις ευγνώμονες ευχαριστίες του για την θερμή φιλοξενία και υποδοχή που του επιφυλάχθηκε από την Πολιτεία και την Εκκλησία στην Οδησσό, με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψή του για την επέτειο των 80ων γενεθλίων του οικείου Μητροπολίτου κ. Αγαθαγγέλου.

Ας σημειωθεί, πως ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος κατά την δεκαετή διακονία του ως Εξάρχου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Οδησσό (1985-1995), σπούδασε Ιστορία Τέχνης, Λογοτεχνία και Φιλοσοφία στο ίδιο πανεπιστήμιο με τον κ. Πρέσβη, ο οποίος κατάγεται από την ίδια πόλη και με τον οποίο συνδέονται με πολυετή φιλία. Παρουσίασε δε στον κ. Πρέσβη φωτογραφικό υλικό από τη φοιτητική ζωή και εκκλησιαστική διακονία του στην Οδησσό.

Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος και Πρέσβης Ουκρανίας Latii

Κατά συνομιλία τους, που διεξήχθη απευθείας στην Ουκρανική γλώσσα και μάλιστα στην τοπική διάλεκτο της Οδησσού, συζήτησαν διεξοδικά τα τρέχοντα εκκλησιαστικά γεγονότα. Ο Μακαριώτατος ευχήθηκε η Χάρις του Παναγίου Πνεύματος, που «όλον συγκροτεί τον θεσμόν της Εκκλησίας», να ενεργήσει ώστε όλες Εκκλησίες να ζήσουν ειρηνικά και εν αγάπη στο δύσκολο ταραγμένο κόσμο μας.

Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος και Πρέσβης Ουκρανίας

Επίσης, ο Πατριάρχης είπε προς τον κ. Latii, πως η Οδησσός αποτελεί ένα «κομμάτι από την καρδιά» του, αφού εκεί έζησε μεγάλα εκκλησιαστικά και πολιτικά γεγονότα, με σημαντικότερο αυτό της μεγάλης πολιτικής αλλαγής από τη Σοβιετική Ένωση στην Ομοσπονδία και γνωρίζει, πλείων πάντων, τα της περιοχής.

Αναφέρθηκε επίσης στους εκατοντάδες Ουκρανούς που ζουν και εργάζονται στην πνευματική δικαιοδοσία του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, κυρίως στη χώρα της Νοτίου Αφρικής, για τους οποίους μεριμνούν οι επιχώριοι Μητροπολίτες προσφέροντας αγάπη και συμπαράσταση.

Από την πλευρά του ο κ. Πρέσβης ευχαρίστησε τον Πατριάρχη για την θερμή υποδοχή, ενώ στη συνέχεια ξεναγήθηκε στην Πατριαρχική Βιβλιοθήκη.

Πατριάρχης Θεόδωρος και Πρέσβης Ουκρανίας

Θεόδωρος και Πρέσβης Latii

Πατριάρχης Θεόδωρος και Πρέσβης Ουκρανίας Latii

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.