Παρά τις διώξεις, τις δολοφονίες, τις επιθέσεις και τους προπηλακισμούς, η Ορθοδοξία στην Αφρική όχι μόνο αντιστέκεται, αλλά ανθεί με αξιοσημείωτους ρυθμούς.

Το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, Ελληνες Ιερείς και ιεραπόστολοι, δίνουν καθημερινό αγώνα, κηρύττοντας τον λόγο του Θεού με κίνδυνο της ζωής τους, βαπτίζοντας Χριστιανούς και τελώντας γάμους.

Και όπως δείχνουν τα στοιχεία πρόσφατης αμερικανικής έρευνας του κέντρου Pew, ο αριθμός των Χριστιανών στην αφρικανική ήπειρο αυξάνεται σταθερά και η τάση αυτή αναμένεται να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια.

Ενδεικτικό της τάσης που έχει διαμορφωθεί, είναι ότι το 2015 μόνο τρεις χώρες της Αφρικής συμπεριλήφθηκαν στον κατάλογο των χωρών με αριθμητικά μεγάλο αριθμό Χριστιανών: η Νιγηρία, η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και η Αιθιοπία, οι οποίες είχαν τότε συνολικά 216 εκατομμύρια Χριστιανούς.

Μέχρι το 2060, το Pew Center εκτιμά ότι στην Αφρική θα υπάρχουν 727 εκατομμύρια Χριστιανοί, με σημαντική αύξηση να καταγράφεται επίσης στην Τανζανία, την Ουγκάντα και την Κένυα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιούνται από ιεραποστολές, οι Ιερείς με κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή και τη ζωή των οικογενειών τους κηρύττουν τον λόγο του Θεού.

Η ιερά Μητρόπολη Μαδαγασκάρης αναφέρει ότι κάθε χρόνο γίνονται 1.300 έως 1.500 βαπτίσεις, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Οι βαπτίσεις γίνονται σε ιερούς ναούς, όπου υπάρχουν, σε ποτάμια, κάτω από δένδρα και πρόχειρες τέντες. Μετά το τέλος των βαπτίσεων γίνονται οι γάμοι των ενηλίκων που έχουν οικογένεια.

Εφημερίδα «Κιβωτός της Ορθοδοξίας»

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.