Το δικό του μήνυμα για την Ελλάδα, την οικονομική κρίση και τον τρόπο που αντιμετωπίζεται η χώρα από τους εταίρους, έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος.

Στον χαιρετισμό που απεύθυνε στη δεξίωση για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, στη Νέα Υόρκη, ο Δημήτριος δήλωσε πως η χώρα μας έχει αδικηθεί και στο παρελθόν, αλλά και τώρα, από τους συμμάχους της.

«Λαμβάνοντας υπόψη τους αγώνες και τις θυσίες του ελληνικού λαού για ελευθερία, έχουμε αδικηθεί από τους συμμάχους μας» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Όταν κοιτάξουμε στην ιστορία μας, διαπιστώνουμε πως η Ελλάδα αδικείται μέχρι σήμερα. Ενώ είναι η χώρα που προσέφερε ίσως τα περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη χώρα, ειδικά την περίοδο του Β’ παγκοσμίου πολέμου, σε σχέση κυρίως με κράτη στη γειτονιά μας που δεν έκαναν απολύτως τίποτα, από πλευράς των συμμάχων μας υπάρχει μια ευνοϊκή συμπεριφορά, ανοήτως ευνοϊκή συμπεριφορά, προς αυτά τα κράτη», είπε ο προκαθήμενος της ελληνορθόδοξης Εκκλησίας στην Αμερική.

Αναφερόμενος δε στη σημερινή οικονομική κρίση επισήμανε: «Επειδή ανήκω σ” αυτούς που έζησαν τον Β’ παγκόσμιο πόλεμο ως παιδιά, τότε υπήρχε η βεβαιότητα πως τελικά η νίκη θα ανήκει στους συμμάχους.

Αν και βλέπαμε το θάνατο, ξέραμε ότι θα ερχόταν η ελευθερία. Με την οικονομική κρίση, δυστυχώς, έχουμε ένα πρόβλημα, για να είμαστε ρεαλιστές.

Και είναι ανάγκη να μη δεχθούμε με κανένα τρόπο συνθηκολογήσεις που είναι του τύπου «δεν γίνεται τίποτε» και ούτω καθεξής.

Αυτά δεν είναι για μας. Πρόκειται για σκόπιμη, κακοήθη προπαγάνδα, η οποία χρησιμοποιεί το αδύνατο σημείο μας που είναι η έλλειψη ενότητας».

Τέλος, ανακοίνωσε ότι στην ελληνική παρέλαση της ερχόμενης Κυριακής, στην 5η λεωφόρο του Μανχάταν, θα λάβουν μέρος 180 φοιτητές και σπουδαστές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, του Κολεγίου Ανατόλια και του Ελληνικού Κολεγίου Θεσσαλονίκης.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.