Οι Τόσκες είναι το χωριό που βυθίστηκε προκειμένου να καταστεί δυνατή η κατασκευή του του φράγματος Πείρου-Παραπείρου και αν και βρίσκεται ήδη κάτω από το νερό έχει ένα αίτημα και αυτό δεν αφορά παρά ένα εκκλησάκι.Ο οικισμός Τόσκες από το 2009 έχει ερημώσει ώστε να δημιουργηθεί η τεχνητή λίμνη Αστερίου.

Αυτό που ζητούν οι κάτοικοι της περιοχής είναι να τους παραχωρηθεί μια έκταση ώστε να μεταφερθεί η εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, η οποία αυτή τη στιγμή βρίσκεται στον πυθμένα της τεχνητής λίμνης.

Σε επικοινωνία της εφημερίδας «Πελοπόννησος» με τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Κριθαρακίων Φώτη Στάμο, ο οποίος ήταν κάτοικος του οικισμού που έχει εξαφανιστεί κάτω από το νερό, μας έγινε γνωστό το ενδιαφέρον αίτημα: «Αυτό που ζητάμε από το δασαρχείο είναι να αποχαρακτηρίσει από δασική έκταση 200 τετραγωνικά μέτρα ώστε να χτίσουμε την εκκλησία μας.

Έχουμε ήδη την έκταση που θέλουμε να κτίσουμε το νέο ναό εκεί, αλλά δεν μπορούμε να το κάνουμε καθώς είναι χαρακτηρισμένη ως δασική. Αν το Δασαρχείο λάβει την απόφαση, εμείς θα μπορέσουμε να χτίσουμε το εκκλησάκι» αναφέρει ο κ. Στάμος, ο οποίος αναμένει την τελική απάντηση του δασαρχείου.

Επιπλέον, με την κατασκευή του νέου Ιερού Ναού στην όχθη της τεχνητής λίμνης, οι κάτοικοι της περιοχής προσβλέπουν και σε τουριστική ανάταση, αφού πέρα από το γραφικό στοιχείο που θα δώσει μια εκκλησία στο σημείο, αναμένεται να προσελκύει και κόσμο να επισκέπτεται την περιοχή. Ο κ. Στάμος τονίζει:

«Πιστεύουμε πως η νέα εκκλησία θα λειτουργήσει και τουριστικά. Γενικά έχομε αρκετές σκέψεις για την περιοχή και αναμένουμε να αξιοποιηθεί κάποια στιγμή» ενώ επιστρέφοντας στο θέμα του Ιερού Ναού του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου αναφέρει: «Λίγο χώρο ζητάμε στην άκρη της λίμνης για να χτίσουμε την εκκλησία μας. Η έκταση είναι ιδιωτική αλλά χαρακτηρισμένη ως δασική. Αν αλλάξει αυτό, όλα τα υπόλοιπα τα έχουμε και δεν ζητάμε χρήματα».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.