ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΝΕΑ: Προεξάρχοντος του επισκόπου Ανδρούσης κ. Κωσταντίου έγινε η υποδοχή της Κάρας του Αγίου Παρθενίου στον πανηγυρίζοντα ναό του Προφήτη Ηλία στο Παγκράτι.

Με τον εσπερινό και το λείψανο του Αγίου στο κεντρικό σημείο του Ναού ξεκίνησαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις στην ιστορική ενορία της Αθήνας
Η τιμία Κάρα του Αγίου Παρθενίου από την Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Μακρυμάλλη της Μητροπόλεως Χαλκίδος θα φιλοξενηθεί στον εορτάζοντα ναό στο Παγκράτι μέχρι και της 21 Ιουλίου.
Ο προϊστάμενος του ναού Αρχιμανδρίτης Νεόφυτος Δοντάς στον λόγο του ευχαρίστησε τόσο τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο όσο και τον Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσοστομο για την αγάπη και ευλογία που μοίρασε στην περιοχή του Παγκρατίου με τον ερχομό της κάρας του Αγίου.
Ο Επίσκοπος Ανδρούσης Κωνστάντιος αφού ευχαρίστησε για την φιλοξενία τόνισε στην ομιλία πως ο Άγιος όχι μόνο παρηγορεί αλλά θεραπεύει με την πίστη που έχουν οι άνθρωποι στον Θεό.
«Οι φωτιές είναι χέρι διαβολικό» σημείωσε και πρόσθεσε πως πρέπει όλοι να προσευχηθούμε στον Άγιο Παρθένιο που βρίσκεται ανάμεσα μας να εξαλειφθεί το οποιοδήποτε κακό και να δώσει στήριγμα στους ανθρώπους που δοκιμάζονται αυτές τις μέρες.
Αύριο θα τελεστεί πανηγυρικός Εσπερινός με λιτανεία και ανήμερα πανηγυρική Θεία λειτουργία η οποία θα μεταδοθεί ζωντανά από την πλατφόρμα.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.