Με ευσέβεια και κατάνυξη οι κάτοικοι των Τρικάλων, τηρώντας τα μέτρα κατά της πανδημίας του κορωνοϊού, υποδέχτηκαν την Παρασκευή 25 Μαρτίου 2021 το απόγευμα τεμάχιο του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού που φυλάσσεται στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου του εκ Μετσόβου Τρικάλων.

Με ευλάβεια κλήρος και λαός έσκυψαν κατανυκτικά το κεφάλι σε ένα από τα ιερότερα σεβάσματα της Ορθοδοξίας.

Με τη δέουσα θρησκευτική κατάνυξη και μεγαλοπρέπεια υποδέχθηκε έμπροσθεν του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τρικάλων το ιερό κειμήλιο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομος και εν συνεχεία το ιερό κειμήλιο με το Τίμιο Ξύλο τοποθετήθηκε εντός του Ιερού Ναού.

Εν συνεχεία ο Σεπτός μας Ποιμενάρχης κ. Χρυσόστομος τέλεσε την Ακολουθία της Γ΄ Στάσης των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

Το Θείο Λόγο κήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Διονύσιος Παπαναστασίου εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς ο οποίος ομίλησε καταλλήλως για τη Θεομητορική εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Πριν το τέλος της Ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος Χειροθέτησε σε Πνευματικό τον Εφημέριο του Ναού π. Αθανάσιο Γκιουλέκα.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.