Την 24η Μαρτίου το εσπέρας, η βουλή της πρωτεύουσας της Βραζιλίας -Brasilia- τέλεσε τιμητική συνεδρίαση επ᾽ ευκαιρία της 201ης επετείου της ελληνικής εθνικής εορτής.

Προήδρευσε στη συνεδρίαση ο Εντιμολογ. βουλευτής κ. Roosevelt Vilela, ενώ ομίλησαν καταλλήλως επί τη επετείω ο Εξωχ. Πρέσβης της Ελλάδος στη Βραζιλία κ. Ιωάννης Τζόβας – Μουρούζης, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας κ. Κωνσταντίνος Μπώκος και, τέλος, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μπουένος Άϊρες και Νοτίου Αμερικής κ. Ιωσήφ.

Παρόντες επίσης ήταν ο Εξωχ. Πρέσβης της Κύπρου κ. Ευαγόρας Βρυωνίδης, άρχοντες οφφικιάλοι της Μ.Χ.Ε., το επιτελείο της ελληνικής πρεσβείας, μέλη της Φιλοπτώχου Αδελφότητος, μέλη της ελληνικής κοινότητος της πόλεως, και ειδικοί προσκεκλημένοι.

Τονίζεται ότι η εν λόγω τελετή είναι η πρώτη τιμητική εκδήλωση που οργανώνεται από βουλευτικό σώμα στη Βραζιλία.

Στο τέλος της τελετής οι ομιλητές και άλλοι επιφανείς ομογενείς έλαβαν μια τιμητική διάκριση εκ μέρους της Βουλής, ενώ ο Μητροπολίτης κατέκλεισε την τελετή με μια προσευχή στην ελληνική γλώσσα. Ακολούθησε δεξίωση και έκθεση ελληνικής τέχνης και χωρών στο Foyer της Βουλής της Βραζιλίας.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.