Στο ιερό κοινόβιο της «Παναγίας Θεοσκεπάστου» Σοχού Λαγκαδά, Μετόχιο της ιεράς Μονής Δοχειαρίου Αγίου Όρους, τηρείται μετ’ ευλαβείας, κατά 29η συνεχή χρονιά, έθος ιερό και φιλοπάρθενο.

Με τιμή, σεβασμό αλλά και χαρά πνευματική, στο πλαίσιο μάλιστα των λατρευτικών ακολουθιών, που τελούνται με αφορμή τον πα­νη­γυρικό εορτα­σμό του Γενεθλίου της Υπεραγίας Θεοτόκου, έγινε σήμερα 6 Σεπτεμβρίου 2021, στις 6:00 το απόγευμα, προς αγιασμό, πνευματική στερέωση και ενίσχυση των εν αυτώ ενασκουμένων αδελφών και του πιστού λαού του Θεού της ευρυτέρας περιοχής, η πάνδημος υποδοχή του πάνσεπτου και θαυμα­τουργού εκτυπώματος της «Παναγίας Γοργοϋπηκόου», προστάτιδος και εφόρου της Αθωνικής ιεράς Μονής Δοχειαρίου.

Η υποδοχή της περιπύστου ιεράς εικόνος της Θεοτόκου, την οποία εκόμισε ο Ηγούμενος της σεβασμίας Μονής Δοχειαρίου του Αγιωνύμου Όρους, Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Αμφιλόχιος, πραγματοποιήθηκε μέσα σε κλίμα βαθειάς συγκινήσεως και πνευματικής ανατάσεως, έμπροσθεν των πυλών του ως είρηται ιερού Μετοχίου.

Το χαριτόβρυτο, θεομητορικό εικόνισμα υπεδέχθησαν ο Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, Σεβ. Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, η Ηγουμένη Ευσεβία με σύσσωμη την ιερά αδελφότητα του ιερού Μετοχίου, ο ευαγής κλήρος της περιοχής, οι Βουλευτές Β’ Θεσσαλονίκης κ. κ. Θ. Καράογλου και Δ. Βαρτζόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Λαγκαδά κ. Π. Αϊβαζίδης, οι λοιπές αρχές του τόπου, καθώς και ο πιστός λαός του Θεού, ο οποίος προσήλθε για να προσκυνήσει και να λάβει την χάρη και την ευλογία της Κυρίας Θεοτόκου.

Στην προσφώνησή του, ο Πανοσιολ. Καθηγούμενος π. Αμφιλόχιος, αφού αρχικώς ευχαρίστησε διά θερμών λόγων τον Σεβ. Τοποτηρητή Μητροπολίτη κ. Θεολόγο, για την παραχώρηση της κυριαρχικής του αδείας, για την πραγματοποίηση της μεγίστης ψυχοστηρικτικής αυτής ευλογίας, της με­τα­φοράς δηλαδή προς προσκύνηση της θαυματοβρύτου εικόνος της Θεομήτορος, αναφέρθηκε συντόμως στο κατ’ εξοχήν πρότυπο ελευθερίας και χαράς, φωτεινό παράδειγμα πρόθυμης υπακοής στο θέλημα του Θεού, θυσιαστικής διακονίας, ταπεινοφροσύνης και σιωπής, την Υπεραγία Θεοτόκο.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.