Υπεγράφη το απόγευμα της Πέμπτης 8 Δεκεμβρίου 2022 μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και της UNICEF για την υποστήριξη των παιδιών.

Ειδικότερα, ο πατ. Αντώνιος Καλλιγέρης Διευθυντής της Διεύθυνσης Ποιμαντικής Γάμου και Οικογενείας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Εφημέριος του ιερού ναού Αγίας Φιλοθέης συνυπέγραψε με τον κ. L. Calestini εκπρόσωπο της UNICEF στην Ελλάδα το μνημόνιο συνεργασίας στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Κυρίαρχος σκοπός του Μνημονίου είναι η δημιουργία σταθερού και μακροχρόνιου πλαισίου συνεργασίας των δυο πλευρών δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην υποστήριξη των παιδιών με αναπηρίες, των παιδιών που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας, των παιδιών από μειονοτικές ομάδες ή μεταναστευτικό υπόβαθρο τα οποία κινδυνεύουν με κοινωνικό αποκλεισμό ή να χωριστούν από τις οικογένειές τους.

Οι κατευθυντήριες αρχές του Μνημονίου είναι εφαρμογή των δικαιωμάτων των παιδιών όπως κατοχυρώνονται στη Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού και στην Ατζέντα 2030.

Με το Μνημόνιο συνεργασίας οι δυο πλευρές δεσμεύονται να αναπτύξουν ένα κοινό σχέδιο δράσης για την προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών στην Ελλάδα.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.