Σε τρεις κρίσιμους τομείς θα κατευθυνθεί ένα μεγάλο μέρος των 16.521 προσλήψεων στον δημόσιο τομέα το 2024, σύμφωνα με τον ετήσιο προγραμματισμό που παρουσίασαν στο υπουργικό συμβούλιο η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως και η υφυπουργός Βιβή Χαραλαμπογιάννη.

Οπως ανέφεραν, ο προγραμματισμός είναι απολύτως εναρμονισμένος με τον κανόνα 1:1, δηλαδή μία πρόσληψη για κάθε μία αποχώρηση, ο οποίος εφαρμόζεται συνολικά σε όλο το Δημόσιο και όχι ανά κλάδο.

Η κ. Κεραμέως πρότεινε για το έτος 2024 την έγκριση συνολικά 16.521 προσλήψεων, εκ των οποίων ένας σημαντικός αριθμός θα κατευθυνθεί στον τομέα της υγείας, στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης καθώς και στα υπουργεία Εθνικής Αμυνας, Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης.

«Προσλήψεις με στοχευμένο και εξορθολογισμένο τρόπο»
Οπως τόνισε η υπουργός Εσωτερικών, «βασική προτεραιότητά μας είναι οι προσλήψεις στον τομέα της υγείας, αλλά και σε άλλους κρίσιμους τομείς λειτουργίας του κράτους, με στοχευμένο και εξορθολογισμένο τρόπο, προκειμένου να στελεχώσουμε τον δημόσιο τομέα με το αναγκαίο και ικανό προσωπικό. Στόχος μας είναι η διαρκής βελτίωση της εξυπηρέτησης του πολίτη μέσα και από την αποτελεσματική κάλυψη των αναγκών του».

Αναφορικά με την υγεία, προτεραιότητα αποτελεί η ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με την υλοποίηση μεγάλου μέρους της προεκλογικής δέσμευσης, εγκρίνοντας άμεσα 6.500 θέσεις, ανέφερε η κ. Κεραμέως.

Παράλληλα, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της κλιματικής κρίσης, δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στους αξιωματικούς της Πυροσβεστικής Ακαδημίας (διπλασιασμός του αριθμού των υποψηφίων, αξιοποίηση 700 θέσεων για εξειδικευμένο προσωπικό στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας – ΕΜΟΔΕ, χειριστές ελικοπτέρων, μηχανικοί, πλοηγοί), στην κάλυψη αναγκών σε φορείς που εδρεύουν στις πληγείσες περιοχές και στην ενίσχυση κλάδων που σχετίζονται με την προστασία των δασών.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί η αναφορά στην κατά περίπτωση κάλυψη αναγκών προσωπικού που προκύπτουν από ορόσημα του Ταμείου Ανάκαμψης.

Κατανομή προσλήψεων ανά υπουργείο

Υπουργείο Υγείας: 6.500

Υπουργείο Εθνικής Αμυνας: 1.757

Υπουργείο Δικαιοσύνης: 1.260

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη: 1.160

Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας: 990

Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού: 750

Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών: 388

Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης: 279

Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας: 208

Υπουργείο Ναυτιλίας: 197

Υπουργείο Πολιτισμού: 108

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων: 107

Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών: 103

Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας: 91

Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης: 80

Υπουργείο Εξωτερικών: 48

Υπουργείο Ανάπτυξης: 21

Υπουργείο Τουρισμού: 19

Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου: 17

Υπουργείο Εσωτερικών: 9

Σημειώνεται πως οι υπόλοιπες προσλήψεις κατανέμονται σε λοιπούς φορείς όπως Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, ΟΤΑ Α’ και Β’ Βαθμού, ανεξάρτητες Αρχές κ.λπ.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.