Ι.Μ. ΠΑΤΡΩΝ: Στο πλαίσιο της ποιμαντικής των Νεονύμφων, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 24.10.2021 για μια ακόμη φορά, σύναξη Nεονύμφων στον Ιερό Ναό της Αγίας Μαρίνης Πατρών, με την τήρηση των προβλεπομένων υγιειονομικών μέτρων.

Η ωραία αυτή εκδήλωση άρχισε με ύμνους από το Μυστήριο του Γάμου, τους οποίους απέδωσε χορωδία νέων Ιεροψαλτών της Ιεράς Μητροπόλεως, υπό την διεύθυνση του κ. Παναγιώτου Λάγιου.

Ύστερα απηύθυνε χαιρετισμό ο Προιστάμενος του Ιερού Ναού, Πρωτοπρεσβύτερος π. Παναγιώτης Θωμάς.

Εν συνεχεία μίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ο οποίος εξέφρασε την χαρά και την συγκίνησή του για την συνάντηση αυτή και ανέλυσε το Μυστήριο του Γάμου, το οποίο χαρακτηρίζεται «Μέγα» από τον Απόστολο Παύλο. Χρησιμοποίησε ως οδηγό του, το τυπικό του Μυστηρίου του Γάμου και μίλησε για την πραγματική χαρά και ευτυχία μέσα στην οικογένεια, για την αγάπη και την σύμπνοια, την υπομονή και την ταπείνωση. Ανεφέρθη στην αντιμετώπιση, από κοινού, των δυσκολιών και στην εν Χριστώ ζωή, γιατί ο Χριστός είναι το θέμελιο του βίου μας, του σπιτιού μας με την έννοια της οικογένειας, της κοινωνίας μας ολόκληρης. Προέτρεψε για την Μυστηριακή ζωή και εσημείωσε ότι δεν πρέπει να επιτρέπη το ζευγάρι να ασχολούνται τρίτοι με την ζωή τους και τη σχέση τους. Η αγάπη τους και η αμοιβαία εμπιστοσύνη πρέπει να είναι το τείχος της προστασίας του γάμου τους.

Ακολούθησε ωραία συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων πάνω σε θέματα που αφορούν στην οικογένεια και ο Σεβασμιώτατος απήντησε σε πολύ ωραίες και ενδιαφέρουσες ερωτήσεις που έθεσαν πολλοί από τους Νεονύμφους που συμμετείχαν στην συνάντηση και εκδήλωση αυτή.

Σε όλους εδόθη ως ευλογία από μια λιβανοθήκη για το σπίτι τους και προσεφέρθησαν κεράσματα από την Ενορία.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.