Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καισαριανής, Βύρωνος και Υμμητού κ. Δανιήλ τελέστηκε η πανήγυρη του Αγίου Δημητρίου Νέας Ελβετίας στο Βύρωνα , στον ναό που ε΄δω και ένα χρόνο η εικόνα της Παναγίας της Παρηγορήτριας δακρυρροεί, ενώ παρέστη και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκης Θεοδωρικάκος.

Χθες, το απόγευμα τελέσθηκε ο Μεθέορτος Εσπερινός και εν συνεχεία μεταφέρθηκε η Ιερά Εικόνα από το Προσκυνητάρι σε φορητή σκαλιστή προθήκη προκειμένου να λιτανευθεί δια των πέριξ του Ι. Ναού οδών. Όσοι είχαν την ιδιαίτερη ευλογία να παραστούν, αντίκρυσαν με δέος την Ι. Εικόνα να ξεχειλίζει μύρο και να καταβρέχει τα χέρια των Ιερέων που τη μετέφεραν.
Η Θεία Λειτουργία
Ο Σεβασμιώτατος κατά τη Θεία Λειτουργία στην οποία ιερούργησε κήρυξε το Θείο Λόγο και αναφέρθηκε στο Αποστολικό Ανάγνωσμα όπου, ως κύκνειο άσμα στον αγαπημένο του μαθητή Τιμόθεο λέγει ο Απόστολος Παύλος, να κακοπαθήσει ως καλός στρατιώτης (Ιησού Χριστού) για να αρέσει στο Στρατηγό. Διότι ο στρατηγός δεν είναι άνθρωπος αλλά ο ίδιος ο Θεός .

“Για να επιτευχθεί αυτό πρέπει ο στρατιώτης να ασχολείται μόνο με όσα κελεύει ο Στρατηγός”, ανέφερε. Τα συνέδεσε με τον Άγιο ο οποίος ήταν Στρατηγός τη δύσκολη εποχή της Ρωμαϊκης Αυτοκρατορίας και ήθλησε επί Διοκλητιανού, μετά απο συκοφαντίες των συστρατιωτών του.Μαρτύρησε μετά απο τρήσεις από τις λόγχες της φρουράς του αυτοκράτορα.

«Ας εμπνευστούμε από το γενναίο φρόνημα ώστε να καταπολεμήσουμε τις πονηρές δυνάμεις» σημείωσε ο Σεβασμιώτατος.

Στη συνέχεια, ευχαρίστησε εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και του Προέδρου αυτού Αρχιμ. Χριστοδούλου Κοτσίφη, τον κ. Υπουργό για τις ενέργειες και την αρωγή του προκειμένου να ανακαινισθεί ο ενενηκονταετής Ι. Ναός και του προσέφερε αντίγραφο της Θαυματουργού και Δακρυρρούσης Εφεστίου Εικονος της Παναγίας της Παρηγορητρίας.

Πλήθος κόσμου συνέρρευσε για να λάβει την ευλογία του Αγίου αλλά και της Μυροβλυζούσης Εικονας της Παναγίας της Παρηγορητρίας .Τιμή δε προσέδωσαν και οι τοπικοί Άρχοντες .

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.