Πρόκειται για μία μοναδική ανακάλυψη που απαντά σε πολλά ερωτήματα. Ο λόγος για την πέτρα πάνω στην οποία στεκόταν η Κιβωτός της Διαθήκης που πιστεύουν ότι ανακάλυψαν αρχαιολόγοι στο Ισραήλ, σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail.

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι ομάδα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ, ισχυρίζεται ότι ανακάλυψε έναν ναό 3.100 χρόνων κοντά στην Μπεθ Σεμές. Οι ανασκαφές που έγιναν στον ναό, έδειξαν ότι το οίκημα του 12ου αιώνα π.Χ. είχε ισχυρότερους τοίχους και ήταν στραμμένο προς την ανατολή.

πέτρα Δέκα Εντολές

Εντός του ναού, οι αρχαιολόγοι θεωρούν ότι ανακάλυψαν την πέτρα όπου στηριζόταν η Κιβωτός της Διαθήκης. Στην Παλαιά Διαθήκη, η Κιβωτός της Διαθήκης περιγράφεται ως ένα ιερό κιβώτιο, μέσα στο οποίο φυλάσσονταν οι πέτρινες πλάκες όπου ήταν γραμμένες οι Δέκα Εντολές που είχε παραδώσει ο Θεός, για δεύτερη φορά, στον Μωυσή, και άλλα ιερά αντικείμενα των Ισραηλιτών.

πέτρα 10 Εντολές

Οι ανασκαφές στον ναό του 12ου π.Χ. αιώνα έδειξαν ότι η πέτρα λεηλατήθηκε και «βεβηλώθηκε εκ προθέσεως» από τους Φιλισταίους που τη μετέτρεψαν σε περίφραξη για τα ζώα.

«Υπάρχουν πολλές αποδείξεις ότι ήταν πράγματι ένας ναός», δήλωσε στη Haaretz ο καθηγητής Shlomo Bunimovitz, επικεφαλής αρχαιολόγος της ανασκαφής. Η πέτρα που φέρεται να στήριζε την Κιβωτό της Διαθήκης είχε μήκος 8,5 μέτρα σε κάθε πλευρά και σχήμα τέλειου τετραγώνου.

Γνωρίζετε ποιες είναι οι 10 εντολές του Κυρίου;

πέτρα Δέκα Εντολές αρχαιολογικός χώρος

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.