Εξ αποστάσεως θα γίνει και φέτος η τελετή της αποφοίτησης του Ελληνικού Κολεγίου και της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού Βοστώνης, λόγω της συνεχιζόμενης πανδημίας, προκειμένου να προφυλαχθούν οι αποφοιτώσες τάξεις.

Σύμφωνα με τον Εθνικό Κήρυκα, η αρχική ιδέα και στόχευση ήταν να γίνουν οι τελετές της αποφοίτησης με την αυτοπρόσωπη παρουσία των φοιτητών, γονιών και συγγενών τους, αλλά αυτό άλλαξε λόγω της συνεχιζόμενης πανδημίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο πρόεδρος του Ελληνικού Κολεγίου και της Θεολογικής Σχολής, Γεώργιος Καντώνης, η εξ αποστάσεως τελετή «θα συμπεριλαμβάνει και τις τάξεις και των δύο ετών 2020 και 2021» και θα γίνει το ερχόμενο Σάββατο 15 Μαΐου. Τονίζει στην ανακοίνωση πως «η εξ αποστάσεως δομή της τελετής της αποφοίτησης θα παράσχει την ευκαιρία στους αποφοιτούντες, στις οικογένειες και φίλους τους, στους αποφοίτους και σε όλους τους άλλους που είναι μέρος της διευρυμένης κοινότητας του Ελληνικού Κολεγίου και της Θεολογικής Σχολής να συμμετάσχουν χωρίς να είναι ανάγκη να ταξιδέψουν».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμα πως οι υπεύθυνοι διοίκησης της Σχολής συνεργάζονται στενά με τις τοπικές Αρχές Υγιεινής και ακολουθώντας τις οδηγίες του Κέντρου Δημόσιας Υγείας για να κάνουν σωστές αποφάσεις. Ο κ. Καντώνης δήλωσε πως «ελπίζαμε να υποδεχθούμε όλους τους αποφοιτούντες φοιτητές σε μία αυτοπρόσωπη τελετή, αλλά οι αριθμοί της πανδημίας του κορωνοϊού εξακολουθούν να είναι υψηλοί σε τούτη την περιοχή και σε ολόκληρη τη χώρα. Είναι πολύ σπουδαίο να κρατήσουμε τον ιό εκτός του χώρου του Ελληνικού Κολεγίου και της Θεολογικής Σχολής ώστε να μπορέσουμε να ανοίξουμε το φθινόπωρο, κι έτσι η πλέον σοφή απόφαση είναι να έχουμε την τελετή της αποφοίτησης φέτος διαδικτυακά εξ’ αποστάσεως».

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.