Με 200.000 δολάρια επιχορηγεί η κυβέρνηση της Βικτώριας στην Αυστραλία, τις εκδηλώσεις που θα γίνουν για την επέτειο της συμπλήρωσης 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, υλοποιώντας την προεκλογική της δέσμευση.

Ο αναπληρωτής υπουργός Πολυπολιτισμικών Υποθέσεων, Shaun Leane, «άνοιξε» την Τετάρτη το πρόγραμμα για τις πολυπολιτισμικές εκδηλώσεις, που έχει στόχο να βοηθήσει τις κοινότητες, με ασφαλή πάντα τρόπο κατά COVID, να γιορτάσουν τον πολιτισμό και τις παραδόσεις τους.

«Ανυπομονώ να δω τους κατοίκους της Βικτώριας να γιορτάζουν την 200η επέτειο από την Ελληνική Επανάσταση τον Μάρτιο», ανέφερε ο κ. Leane, διευκρινίζοντας πως η χρηματοδότηση θα βοηθήσει οι εκδηλώσεις να είναι «COVIDSafe», αλλά κυρίως ένα ορόσημο, αξέχαστο.

Από πλευράς της Οργανωτικής Επιτροπής Εθνικής Επετείου της Βικτώριας 2021 εκφράζεται ικανοποίηση για την υλοποίηση της προεκλογικής υπόσχεσης από την κυβέρνηση.

Ειδικότερα, ο συντονιστής της Βικτωριανής Επιτροπής 2021, Αντώνης Τσουρδαλάκης, δήλωσε στον «Νέο Κόσμο» πως «δεχτήκαμε με ευχαρίστηση και ικανοποίηση την ανακοίνωση του Υπουργείου Πολυπολιτισμού της Βικτωριανής Κυβέρνησης η οποία θα διαθέσει ένα σημαντικό ποσό προς ενίσχυση των Ελληνικών φορέων της παροικίας για τη διοργάνωση εορταστικών εκδηλώσεων το 2021 στα πλαίσια της επετείου των 200 χρόνων από την Εθνική μας παλιγγενεσία».

Ο κ. Τσουρδαλάκης, ανέφερε ακόμη ότι το πρόγραμμα της Βικτωριανής Επιτροπής το οποίο τελεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και της Επιτροπής Ελλάδος 2021 συμπεριλαμβάνει πάνω από 130 εκδηλώσεις με τη συμμετοχή, πάνω από 90 οργανισμών της Ελληνικής παροικίας της Βικτώριας.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.