Τους νέους και τις νέες, τα πνευματικά παιδιά του Πατριαρχείου των Ιεροσολύμων, που φιλοξενούνται στην Κατασκήνωση «Χριστού Πηγή» της Ιεράς Μητροπόλεως Σερρών και Νιγρίτης, με την σεπτή ευλογία του Μακ. Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ. Θεοφίλου και κατόπιν σχετικού αιτήματος του οικείου Ποιμενάρχου τους, Σεβ. Μητροπολίτου Ναζαρέτ κ. Κυριακού, επισκέφθηκε την Πέμπτη 11 Αυγούστου 2022, ο Σεβ. Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος.

Οι 34 αραβορθόδοξοι νέοι, αγόρια και κορίτσια, από το ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και ειδικότερα από την Ιερά Μητρόπολη Ναζαρέτ και την ευρύτερη περιοχή της Γαλιλαίας, που πραγματοποιούν και εφέτος επίσκεψη πνευματικού, εκπαιδευτικού και ψυχοφελούς χαρακτήρος στην Εκκλησία των Σερρών, κατά το χρονικό διάστημα από 7 έως 15 Αυγούστου, έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν προσκυνήματα της περιοχής, ιερούς Ναούς και Μονές, την πόλη των Σερρών, καθώς και άλλα θρησκευτικά και πολιτιστικά αξιοθέατα και προορισμούς του Νομού.

Ο Σεβ. κ. Θεολόγος, ευχήθηκε ευλογημένη και ευχάριστη την διαμονή τους στις Σέρρες, αναφερθείς στους εγκαρδίους από ετών πολλών πνευματικούς δεσμούς που τον συνδέουν με τον Σεβ. Ποιμενάρχη τους, Μητροπολίτη Ναζαρέτ κ. Κυριακό, καθώς και με όλους τους Αγιοταφίτας πατέρας, οι οποίοι υπό την σοφή οιακοστροφία του Μακ. Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ. Θεοφίλου επιτελούν ένα σπουδαίο και άγιο έργο στην Αγία Γη, ως φύλακες των ιερών προσκυνημάτων, φρυκτωροί του οικουμενικού ελληνοχριστιανικού πνεύματος και πολιτισμού, αλλά και πνευματικοί πατέρες και προστάτες του αραβορθοδόξου ποιμνίου τους.

Τα παιδιά με τη σειρά τους μέσα σε κλίμα απλότητος και χαράς ευχαρίστησαν τον Σεβ. κ. Θεολόγο για την φιλοξενία του και του προσέφεραν μία ιερά εικόνα των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων από την Καπερναούμ και αναμνηστικά δώρα από τη Ναζαρέτ και τραγούδησαν νεανικά χριστιανικά τραγούδια, επιτυγχάνοντας έτσι να μεταδώσουν στους παρισταμένους την ευλογημένη πνοή του τόπου τους.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε καλό υπόλοιπο καλοκαιριού και διένειμε σε όλους γλυκίσματα και άλλες ευλογίες.

Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευής Σερρών
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.