Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση των πιστών στο κάλεσμα της Αρχιεπισκοπής Βελιγραδίου και Καρλοβικίου για συμμετοχή στην αιμοδοσία που διοργανώθηκε την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου σε ναούς της σερβικής πρωτεύουσας.

Εκτός από τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Σάββα, στην αιμοδοσία του οποίου συμμετείχε και ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος, παρόμοιες δράσεις πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες ενορίες, όπως στον ναό του Αγίου Ιωάννη Βλαντιμίρ, στον ναό του Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκι και στην ενορία στο Zemun.

Στον ναό του Αγίου Ιωάννη Βλαδίμηρου στον οικισμό Μεντάκοβιτς, πολλοί πιστοί συγκεντρώθηκαν και πρόσφεραν αίμα. Όπως αναφέρει η ενορία η εθελοντική αιμοδοσία στον ναό έχει γίνει παράδοση και οι διοργανωτές ελπίζουν ότι στο μέλλον θα συνεχιστούν αυτές οι δράσεις.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Μετάγγισης Αίματος της Σερβίας, χθες, συνολικά 109 άτομα έδωσαν αίμα στα σημεία που πραγματοποιήθηκε η αιμοδοσία σε ναούς της Αρχιεπισκοπής Βελιγραδίου και Καρλοβικίου.

Υπενθυμίζεται ότι κοινό κάλεσμα για αιμοδοσία είχαν απευθύνει ο Σερβικός Ερυθρός Σταυρός, το Ινστιτούτο Μετάγγισης Αίματος Βελιγραδίου και η Σερβική Εκκλησίας.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.