Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης παραχώρησε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού κ. Ησαΐας στην Βεργίνα Τηλεόραση Κύπρου.

Ο Πανιερώτατος στην συνέντευξη αναφέρθηκε στα χρόνια που έζησε ο ίδιος στην Ρωσία, λέγοντας ότι εκεί έμαθε την γλώσσα και ήταν πάντα μία «γέφυρα» για τους Ρώσους που ήθελαν να έρθουν στο Άγιον Όρος, όπως και για το Κυπριακό.

Επίσης ο κ. Ησαΐας αναφέρθηκε στις γεωπολιτικές εξελίξεις, οι οποίες όπως τόνισε άλλαξαν τις ισορροπίες, όπου στην αρχή και η Δύση αγκάλιασε αυτή την αλλαγή, όμως κάπου τα πράγματα, λόγω ανθρώπων και χαρακτήρων, άλλαξαν.

«Έχω απέραντο σεβασμό στους Ρωσόφωνους Κυπρίους, οι οποίοι ήρθαν εδώ και ανέβασαν το βιωτικό επίπεδο της Κύπρου, αλλά είμαι Έλληνας Χριστιανός Ορθόδοξος Επίσκοπος. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο» – τόνισε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Ταμασού.

Σε άλλο σημείο ο κ. Ησαΐας αναφέρθηκε και στην πρόσφατη επίσκεψη που πραγματοποίησε στο Φανάρι λέγοντας ότι: «ήταν φυσικό να πραγματοποιήσω αυτή την επίσκεψη, γιατί φτάσαμε σε σημείο να διαβάζουμε τέρατα και πράγματα στις εφημερίδες, για εσωτερικές καταναλώσεις και για κοντεύαμε να τρελαθούμε από αυτά που διαβάζαμε».

«Εγώ είχα ευθύνη από την στιγμή που σχολιάστηκε η σχέση μου την Ρωσία και κάποιοι το εκμεταλλεύτηκαν και ενώ προηγουμένως όλοι αυτοί ήθελαν να διαμεσολαβήσω για να βοηθηθούν να τους φέρω σε επαφή και να αποκτήσουν σχέσεις. Όταν όμως άλλαξε το γεωοπολιτικό έγινε κάτι άλλο. Τότε είπα, καλά ρε παιδιά Έλληνες είμαστε, τον ίδιο σκοπό υπηρετούμε» – πρόσθεσε ο Πανιερώτατος.

Ο Μητροπολίτης Ταμασού ήθελε ακόμα να δει εάν ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος επηρρεάστηκε από όλα αυτά που του λέγανε κατά καιρούς, γι΄αυτό και για πρώτη φορά δεν πήγε ως προσκυνητής αλλά για να ξεκαθαρίσει το τοπίο.

«Ο Πατριάρχης από την συζήτησή μας ενθουσιάστηκε. Είδα έναν Πατριάρχη, ο οποίος καταλάβαινε τι γίνεται, ήταν ενήμερος για όλα και δεν χρειάστηκαν πολλά λόγια, με καθησύχασε και ανοίξαμε συζητήσεις για διάφορα θέματα. Ως Έλληνες έχουμε κοινό στόχο, διότι όποτε διχαστήκαμε το πληρώσαμε, γι’ αυτό το εμείς πρέπει να κυριαρχήσει» – υπογράμμισε ο Πανιερώτατος.

Κλείνοντας ο Μητροπολίτης Ησαΐας ανέφερε ότι το μήνυμα που πέρασε στις συναντήσεις που είχε, ήταν πως αυτή την στιγμή θέλουμε πνευματική, εκκλησιαστική και εθνική ενότητα, διότι όλα αυτά πάνε μαζί και έγινε δεκτό από όλους.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.