Με λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος η μεγάλη ημέρα της Πεντηκοστής στην Ιερά Μητρόπολη Βελγίου. Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Βρυξελλών τελέστηκε αρχιερατική Θεία Λειτουργία με προεξάρχοντα τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βελγίου και Έξαρχο Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρα, συμπαραστατούμενο από κληρικούς και διακόνους της Μητροπόλεως.

Στο τέλος του Όρθρου, και προ της ενάρξεως της Θείας Λειτουργίας, ο κ. JanLukaLongo, ιταλικής καταγωγής, γεννημένος και μεγαλωμένος στην Ρωμαιοκαθολική παράδοση, έλαβε το χρίσμα και εισήλθε στην Ορθοδοξία.

Μετά από μακρά περίοδο κατήχησης, ο οικείος Μητροπολίτης αποφάσισε να εντάξει τον εν λόγω καθηγητή στο σώμα της Ορθοδόξου Εκκλησίας κατά την εορτή της Πεντηκοστής.

Είναι σύνηθες γεγονός, άνθρωποι, που προέρχονται από διάφορες ομολογίες και παραδόσεις, βαπτισμένοι στο όνομα της Αγίας Τριάδος, αποφασίζουν ενσυνείδητα και αβίαστα να ακολουθήσουν την Ορθόδοξη παράδοση, αναγνωρίζοντας την γνησιότητα και την αλήθεια της. Μετά από μια περίοδο προετοιμασίας και κατήχησης, από ένα χρονικό διάστημα που καθορίζεται από την Ιερά Μητρόπολη, ο ενδιαφερόμενος εντάσσεται με την καθορισμένη ακολουθία στην Ορθόδοξη Εκκλησία.

Ο Μητροπολίτης Αθηναγόρας αναφέρθηκε με χαρά στο γεγονός και τόνισε την μεγάλης σημασίας ιεραποστολική δράση και μαρτυρία της Ορθόδοξης Εκκλησίας, η οποία με τη βοήθεια του Θεού, το άνοιγμα στον υπόλοιπο χριστιανικό κόσμο και τον διάλογο με τις άλλες ομολογίες, επιφέρει καρπούς.

«Η ημέρα της Πεντηκοστής, η γενέθλιος ημέρα της Εκκλησίας με την κάθοδο του Αγίου Πνεύματος, μας χάρισε μια ακόμα χαρά που είναι η εισδοχή ενός νέου μέλους στο σώμα της τοπικής μας Εκκλησίας.»

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε ο Μέγας Εσπερινός του Αγίου Πνεύματος, με την ανάγνωση των ευχών της Γονυκλισίας από τον Σεβασμιώτατο.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.