Ιστορικά χαμηλά στις περιζήτητες Ιατρικές σχολές που έκαναν «βουτιά» εκατοντάδων μορίων και τις «καθηγητικές» σχολές, όπως το Μαθηματικό Σάμου, που ανοίγει τις πύλες του με βαθμολογία κοντά στο 3, είναι τα κύρια χαρακτηριστικά των βάσεων των φετινών Πανελλαδικών εξετάσεων.

Εξαίρεση στην καθοδική τροχιά των βάσεων αποτέλεσαν οι Οικονομικές σχολές και οι σχολές Πληροφορικής, καθώς και οι Πολυτεχνικές σχολές, οδηγώντας στο συμπέρασμα ότι οι υποψήφιοι και οι οικογένειές τους, προτίμησαν παραγωγικές σχολές, που έχουν άμεση σύνδεση με την αγορά εργασίας. Προς περαιτέρω διερεύνηση για το σύστημα, τίθεται το στοιχείο ότι 184 τμήματα έχουν βάση εισαγωγής κάτω από τη βάση, ενώ υπάρχουν και τμήματα με βαθμούς κάτω του 1000!

Οι «πρώτοι των πρώτων», οι αριστούχοι δηλαδή μαθητές που μπαίνουν κάθε χρόνο στις πρώτες θέσεις, αγγίζουν απόλυτες βαθμολογίες και καταφέρνουν με «όπλα» τους την συστηματική μελέτη και την επιμονή να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα.

Οι φετινοί αριστούχοι, που έδωσαν Πανελλαδικές εξετάσεις εν μέσω κορωνοϊού, αξίζουν διπλά συγχαρητήρια, όπως λένε οι εκπαιδευτικοί, γιατί κατάφεραν να επιτύχουν σε αντίξοες συνθήκες.

Είναι όλοι νέοι, ωραίοι και με πολλά όνειρα. Δηλώνουν αποφασισμένοι να ανοίξουν την πρώτη σελίδα στο «βιβλίο» της ζωής τους και να κατακτήσουν τους στόχους τους με μεθοδικότητα, υπομονή και χωρίς να ακολουθούν τα «βήματα» άλλων. Εγραψαν άριστα σε μία πολύ δύσκολη χρονιά, χαίρονται για την κατάκτηση των στόχων τους και ήδη ετοιμάζουν τα επόμενα σχέδιά τους. Οι δυσκολίες λόγω κορωνοϊού δεν τους πτόησαν, αντίθετα επικεντρώθηκαν στην μελέτη τους.

Ο Σπύρος Χριστόπουλος, φοιτητής στο τμήμα Μουσικών Σπουδών, μπορούσε να μπει σε όποια σχολή ήθελε, αλλά προτίμησε την ενασχόληση με την μουσική για να γίνει συγγραφέας διδακτικών βιβλίων μουσικής, η Βασιλική Ζεϊμπέκη θα αφοσιωθεί στην μεγάλη της αγάπη που είναι τα οικονομικά, αφιερώνοντας και πολύ χρόνο στο βόλεϊ, ο Χρήστος Τσέγκος, που η αγάπη του για τον σκύλο του τον οδήγησε στις πρώτες θέσεις της Κτηνιατρικής, ακόμα και μέσω ΕΠΑΛ, η Ναταλία Διακάκη που από τότε που πήγε στον οδοντίατρο ονειρευόταν να γίνει και αυτή οδοντίατρος και ο Δημήτρης Χάνουζας, ο οποίος με στρογγυλό «άριστα» στα μαθηματικά, ονειρεύεται να σχεδιάζει αυτοκίνητα, αποκαλύπτουν τα «μυστικά της επιτυχίας τους».

Μπορούσε να μπει Ιατρική, μπήκε Μουσικών Σπουδών

Ο Σπύρος Χριστόπουλος θα μπορούσε να εισαχθεί σε αρκετές σχολές αλλά αυτό που τον ενδιαφέρει είναι η μουσική. Με βαθμολογία 18.175, εισάγεται πρώτος στο τμήμα Μουσικών Σπουδών. Όπως λέει ο ίδιος στο «Πρώτο Θέμα»… «το όνειρό μου από μικρό παιδί ήταν να σπουδάσω μουσική. Κάθε χρόνο έβαζα στόχους με τον εαυτό μου και τους πραγματοποιούσα, με κύριο στόχο να ασχοληθώ με την μουσική και να γίνω πιανίστας».

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.