ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ: Διαβάστε μια εύκολη συνταγή για βασιλόπιτα. 1 1/2 κούπα μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου, 2 1/2 κούπες ζάχαρη, 6 χωρισμένα αβγά, 4 1/2 κούπες φαρίναπ, 2 κουταλάκια baking Powder, 1/4 κουταλάκι αλάτι, το ξύσμα & το χυμό ενός πορτοκαλιόυ, 1 κούπα ψημένα & χοντροκομμένα φουντούκια, 125 γρ. ψηφίδες κουβερτούρας ή σοκολάτας γάλακτος, άχνη ζάχαρη.

Βασιλόπιτα: Βήμα βήμα η εκτέλεση

1. Χτυπήστε τα ασπράδια με τη μισή ζάχαρη σε σφιχτή μαρέγκα

2. Σε άλλο μπωλ χτηπήστε τη μαργαρίνη με την υπόλοιπη ζάχαρη να αφρατέψουν

3. Στο μίγμα ζάχαρη – μαργαρίνη προσθέστε ένα ένα τα κροκάδια, ανακατεύοντας να ενσωματωθούν

4. Ύστερα ρίχνουμε το ξυσμα και το αλάτι

5. Αφού έχουμε ανακατέψει το αλεύρι με το baking powder καλά, το ρίχνουμε στο μίγμα εναλλάξ με το χυμό

6. Έπειτα προσθέτουμε λίγη λίγη τη μαρέγκα ανακατεύοντας αργά & πολύ απαλά για να μην ξεφουσκώσει

7. Σε μπωλάκι ανακατεύουμε τις ψηφίδες & τα φουντούκια με φαρίνα για να μην πάνε στον πάτο στο ψήσιμο και κολλήσουν

8. Τα ρίχνουμε στο μίγμα ανακατεύοντας λίγο

9. Απλώνουμε το μίγμα σε ταψί με βουτυρωμένη καλά λαδόκολλα

10. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμών στο ράφι του κέικ για 1 ώρα και 15 λεπτά περίπου

11. Για να βεβαιωθείτε πως ψήθηκε, βυθίστε ενα ξυλάκι για σουβλάκι. Πρέπει να βγαίνει καθαρό.Προσοχή, μην «αρπάξει»

12. Αφού ψηθεί και κρυώσει λίγο, την αναποδογυρίζετε σε πιατελα, βγάζετε τη λαδόκολλα

13. Μπήξτε το τυχερό νόμισμα,τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο, στη πίσω πλευρά της πίτας

14. Γυρίστε τη βασιλόπιτα στην μπροστινή πλευρά και πασπαλίστε με κοσκινισμένη άχνη

15. Μπορείτε να σχεδιάσετε το νέο έτος με γλάσο σοκολάτας (λιωμένη σοκολάτα ανακατεμένη με βούτυρο & ζαχαρη) ή ξύσμα πορτοκάλι. Πρωτότυπη ιδέα, με ρόδι

16. Μπορείτε τριγύρω, στη διάμετρο της πίτας, να την δέσετε με μια κόκκινη κορδέλα

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.