Την Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021, με αφορμή τα ονομαστήρια του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, στην κατοικία του Μητροπολίτου Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφανίου, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της ουκρανικής μετάφρασης του βιβλίου του Αρχιδιακόνου του Οικουμενικού Θρόνου π. Ιωάννη Χρυσαυγή με τίτλο: «Βαρθολομαίος - ​Αποστολή και Όραμα».

Πρόκειται για το πρώτο γεγονός από μια σειρά εκκλησιαστικών και κρατικών εκδηλώσεων αφιερωμένων στην επικείμενη, προγραμματισμένη επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχου στο Κίεβο τον ερχόμενο Αύγουστο, με αφορμή την 30ή επέτειο της ανεξαρτησίας της Ουκρανίας.
Να σημειωθεί ότι την έκδοση στα Ουκρανικά προλογίζουν: ο Πάπας Φραγκίσκος και ο Προκαθήμενος της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας κ. Επιφάνιος, ενώ το βιβλίο περιέχει και σκέψεις του Προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν για τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο.
Το πόνημα αυτό, του π. Ιωάννη Χρυσαυγή, αποτελεί μια συναρπαστική καταγραφή της πολυετούς προσφοράς και διακονίας ενός από τους πιο επιδραστικούς πνευματικούς ηγέτες του κόσμου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.