ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΩΝΙΑΣ

«Ο σύγχρονος κόσμος προσφέρει στον άνθρωπο ένα απατηλό όραμα ζωής χωρίς σταυρό, χωρίς εμπειρίες». Αυτά είπε μεταξύ άλλων στο κήρυγμά του ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Βαρσοβίας και πάσης Πωλόνίας κ.κ. Σάββας την Κυριακή της Σατυροπροσκυνήσεως, η οποία φέτος συνέπεσε με την εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου με το παλαιό εορτολόγιο, στον Καθεδρικό Ναό Αγία Μαρίας Μαγδαληνής.
Ο Μακαριώτατος ανέφερε ότι ο σταυρός συνοδεύει τον χριστιανό σε όλη του τη ζωή. «Τον κουβαλάμε από την αρχή μέχρι το τέλος της επίγειας ζωής μας, που είναι ένα συγκεκριμένο μονοπάτι που οδηγεί στον Θεό. Ο σταυρός είναι σύμβολο των εμπειριών που εμείς, ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί, βιώνουμε και νιώθουμε. Ο σύγχρονος κόσμος, όμως, προσφέρει στον άνθρωπο ένα απατηλό όραμα ζωής χωρίς σταυρό, χωρίς εμπειρίες».

«Δεν υπάρχει ζωή χωρίς σταυρό, δεν υπάρχει σωτηρία χωρίς βάσανα, γιατί ο σταυρός είναι εγγεγραμμένος στην ύπαρξή μας. Κανείς σαν τον Θεό δεν προσφέρει τη δύναμη να κουβαλήσει τον σταυρό με αξιοπρέπεια, κάτι που συχνά δεν καταλαβαίνουμε και δεν θέλουμε. Προσκυνώντας στον σταυρό, ας ζητήσουμε από τον Θεό περαιτέρω δύναμη και επιμονή», είπε ο Μακαριώτατος.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.