Του Χρήστου Πλέγκα, Άρχοντος Νομοφύλακος της Μ.τ.Χ.Ε.
Χριστός Ανέστη!
Σήμερα Παρασκευή, 8 Μαϊου, και ώρα 11:50 π.μ. ο κάποτε μαθητής του Δημήτριος Αρχοντώνης και νυν Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως κ.κ. Βαρθολομαίος τέλεσε τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού αναδόχου και θείου μου Ισαάκ Αναστασιάδου στο Μνήμα του στο Δημοτικό Κοιμητήριο Ζωγράφου, λίγο πριν την ανακομιδή (εκταφή) των οστών του και την μεταφορά στον οικογενειακό τάφο στην Παναγιά της Ίμβρου.
Ο αείμνηστος Ισαάκ Αναστασιάδης ως εκπαιδευτικός του Γένους έδωσε αγώνα ζωής και αντιμετώπισε μόνος του την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας, χωρίς την συμπαράσταση της ελληνικής πολιτείας, της εκκλησίας και της ομογένειας της Πόλης στα πέτρινα εκείνα χρόνια της Ρωμιοσύνης, αμυνόμενος δε άνευ δικηγόρου πέτυχε να αθωωθεί από το Ανώτατο Ποινικό Δικαστήριο της Άγκυρας, όμως δεν του επετράπη η συνέχιση της εκπαιδευτικής του δραστηριότητας στα Σχολεία της Ομογένειας.
Αφού γεύθηκε την πικρία του κλεισίματος της Κεντρικής Σχολής Ίμβρου, όπου υπήρξε Γυμνασιάρχης, στο πλαίσιο του από το έτος 1964 εφαρμοζόμενου Προγράμματος Διάλυσης του Ελληνισμού της Ίμβρου, εξαναγκάσθηκε να μετακομίσει στην Ελλάδα.
Δεν απέκτησε οικογένεια, όμως αισθανόταν ευτυχισμένος και ικανοποιημένος που έβλεπε τους μαθητές του από την Ίμβρο να προοδεύουν, να επικοινωνούν μαζί του από τα πέρατα της οικουμένης όπου σταδιοδρομούσαν με επιτυχίες και να τον ευγνωμονούν.
Όλοι οι συγγενείς μου και εγώ, εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας προς τον Παναγιώτατο Πατριάρχη μας που δεν λησμονεί την προσφορά του διδασκάλου Του και δεν χάνει ευκαιρία να αποδεικνύει τον σεβασμό Του προς αυτόν.
Αιωνία του η μνήμη!





































