Έντονο προβληματισμό για το ενδεχόμενο νέων παρεμβάσεων στο εσωτερικό της Αγίας Σοφίας και της Μονής της Χώρας στην Κωνσταντινούπολη, εκφράζει η UNESCO μετά τις δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων, δημοσιεύματα του Τύπου, αλλά και τις επαφές που έχει με την ελληνική πλευρά και άλλους ενδιαφερόμενους φορείς.

Σύμφωνα με πληροφορίες o ειδικός Σύμβουλος της Γενικής Διευθύντριας της UNESCO, Μounir Bouchenaki, θα επισκεφθεί τον ερχόμενο Ιανουάριο την Κωνσταντινούπολη, προκειμένου να εξετάσεις από κοντά τις όποιες παρεμβάσεις έχουν γίνει στα δύο αυτά μνημεία της Ορθοδοξίας.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Bouchenaki επισκέφθηκε το Φανάρι στις 7 Οκτωβρίου, όπου έγινε δεκτός από την Α.Θ.Π τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, με τον οποίο συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, μεταξύ των οποίων και αυτό της προσφάτου μετατροπής της Αγίας Σοφίας και της Μονής της Χώρας σε τζαμί.
Στη συνάντηση παρέστησαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Γαλλίας κ. Εμμανουήλ και Σασίμων κ. Γεννάδιος, Υπεύθυνος της Μονής.
Μετά την επίσκεψή του στην Πόλη, ο κ. Bouchenaki θα συντάξει ειδική έκθεση η οποία θα συζητηθεί στην 44η Σύνοδο της Επιτροπής Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Διεθνούς Οργανισμού. H Σύνοδος που επρόκειτο να γίνει τον Νοέμβριο, μεταφέρθηκε λόγω της πανδημίας στον Ιούνιο του 2021.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.