Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας: Θα νομοθετήσουμε δικαίωμα τεκνοθεσίας για όλους λέει ο Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε τη δράση των Οικογενειών Ουράνιο Τόξο, στην Πλατεία Αγίας Ειρήνης, με αφορμή τη διεθνή ημέρα κατά της ομοφοβίας
Στην δράση που πραγματοποίησαν σήμερα στο κέντρο της Αθήνας οι Οικογένειες Ουράνιο Τόξο, με αφορμή την Διεθνή Ημέρα κατά της Ομοφοβίας και Τρανσφοβίας, βρέθηκε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, συνομίλησε με τα μέλη της οργάνωσης σχετικά με τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Κουμουνδούρου, ο κ. Τσίπρας «υπενθύμισε το έργο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ με την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης, το δικαίωμα αναδοχής για τα ομόφυλα ζευγάρια και τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου».

Ακολούθως ο κ. Τσίπρας δεσμεύτηκε ότι η επόμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα νομοθετήσει την ισότητα στο γάμο για όλους και το δικαίωμα τεκνοθεσίας και ελεύθερη πρόσβαση στις μεθόδους υποβοηθούμενης αναπαραγωγής ανεξάρτητα από φύλο, σεξουαλικό προσανατολισμό και ταυτότητα φύλου. Δεσμεύσεις, που εντάχθηκαν και στην πολιτική απόφαση του 3ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία».

ΕΙΠΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ:

Είχα τη χαρά σήμερα να επισκεφτώ τη δράση των Οικογενειών Ουράνιο Τόξο, στην Πλατεία Αγίας Ειρήνης, με αφορμή τη διεθνή ημέρα κατά της ομοφοβίας, για να τους συγχαρώ για το έργο που επιτελούν.
Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ υλοποίησε την αναγνώριση ταυτότητας φύλου, την αναδοχή τέκνου και την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια.
Η επόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θέτει ως προτεραιότητα το θέμα του γάμου για όλους -χωρίς αστερίσκους- της τεκνοθεσίας και της ελεύθερης πρόσβασης στις μεθόδους υποβοηθούμενης αναπαραγωγής ανεξάρτητα από φύλο, σεξουαλικό προσανατολισμό και ταυτότητα φύλου.
Πρόκειται για πολιτικές επιλογές που έχουν αποφασισθεί στο 3ο Συνέδριό μας και μας δεσμεύουν.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.