Νέος Βουτζάς: Οι καθιζήσεις απειλούν σπίτια, με τους ειδικούς να εξηγούν πού οφείλονται.

Συνεχίζονται τα προ στην περιοχή του Νέου Βουτζά, με τις καθιζήσεις να απειλούν τα σπίτια, ενώ από την πλευρά τους οι ειδικοί εξηγούν πού οφείλονται οι υποχωρήσεις του εδάφους.

Τα σπίτια που βρίσκονται το ένα δίπλα στο άλλο, δεν κατοικούνται πια, και είναι κατασκευής 20ετίας το πρώτο και νεότερα τα άλλα δύο.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου Βαγγέλης Μπουρνούς, δήλωσε ότι διολισθαίνει ένα υπόστρωμα του εδάφους, ενώ ειδικοί γεωτέχνες ελέγχουν το βάθος που εξελίσσεται η διαδικασία.

Ακόμη, ανέφερε ότι επί επταετίας μοιράστηκαν στην περιοχή οικόπεδα χωρίς γεωλογικές μελέτες, αλλά και πως ο δήμος προσφέρθηκε να βοηθήσει τους κατοίκους των συγκεκριμένων σπιτιών, αλλά είχαν εναλλακτικές λύσεις στέγασης.

Νέος Βουτζάς: Οι 4 λόγοι που βυθίζονται τα σπίτια – Τι λέει ο Λέκκας στο Newsbomb.gr
Για το γεωλογικό φαινόμενο στην περιοχή, μίλησε στο Newsbomb.gr ο Ευθύμης Λέκκας, καθηγητής Φυσικών Καταστροφών και πρόεδρος του ΟΑΣΠ. Σύμφωνα με τον ίδιο: «τα σπίτια έχουν πάρει μεγάλη κλίση. Αυτό συνέβη γιατί ο καθένας σε κάποιες περιοχές δεν ελέγχει το έδαφος πριν χτίσει. Επίσης αν τα σπίτια αυτά είχαν θεμέλια 2-3 μέτρα πιο βαθιά ίσως να μην είχε συμβεί αυτό».

Απαντώντας σε ερώτηση του Newsbomb.gr ποιοι είναι οι λόγοι υποχώρησης του εδάφους, ο κ. Λέκκας απαντά: «το φαινόμενο αυτό οφείλεται:

στις έντονες βροχοπτώσεις
στην μεγάλη μορφολογική κλήση
στην μεγάλη εδαφική χαλάρωση
και στις πυρκαγιές»
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου Βαγγέλης Μπουρνούς, σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ δήλωσε ότι διολισθαίνει ένα υπόστρωμα του εδάφους, ενώ ειδικοί γεωτέχνες θα διαπιστώσουν το βάθος που εξελίσσεται αυτή η διαδικασία και αν θα έχει συνέχεια.

Επίσης ανέφερε ότι επί επταετίας μοιράστηκαν στην περιοχή οικόπεδα χωρίς γεωλογικές μελέτες, αλλά και πως ο Δήμος προσφέρθηκε να βοηθήσει τους κατοίκους των συγκεκριμένων οικιών, αλλά οι απομακρυνθέντες είχαν εναλλακτικές λύσεις στέγασης.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.