Ι.Μ.Ιταλίας: Ανακοίνωση εξέδωσε η Μητρόπολη Ιταλίας με την οποία ενημέρωσε τον ευσεβή λαό της ότι χθες Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022, κατόπιν προτάσεως του Μητροπολίτη Ιταλίας κ. Πολυκάρπου, και εγκρίσεως και ευλογίας του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, εξελέγησαν τρεις βοηθοί Επίσκοποι.

Ειδικότερα εκλέχθηκαν ο αρχιμανδρίτης Γεώργιος Αντωνόπουλος, Ιερατικώς Προιστάμενος Νεαπόλεως, υπό το ψιλόν τίτλον της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Κρατείας, ο αρχιμανδρίτης Διονύσιος Παπαβασιλείου, Ιερατικώς Προιστάμενος Βολωνίας, υπό τον ψιλόν τίτλον της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Κοτυαίου, και ο αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου Αθηναγόρας Fasiolo, Ιεροεπιστάτης και Εφημέριος της Ιεράς Μονής Αγίας Βαρβάρας στην Montaner της Βενετίας, υπό τον ψιλόν τίτλον της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Θερμών.

Οι χειροτονίες των εψηφισμένων βοηθών Επισκόπων Κρατείας, Κοτυαίου και Θερμών θα τελεσθούν από τον Μητροπολίτη Ιταλίας κ. Πολύκαρπο, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου των Ορθοδόξων Ελλήνων Βενετίας στις 4, 6 και 8 Δεκεμβρίου αντίστοιχα. Εκείνοι θα συνεχίσουν να διακονούν ως Αρχιερατικώς Προιστάμενοι των Ενοριών Νεαπόλεως και Βολωνίας οι δύο πρώτοι και της Μονής Μοντανέρ Τρεβίζου ο τρίτος.

~ Ο εψηφισμένος Επίσκοπος Κρατείας κ. Γεώργιος γεννήθηκε το 1966 στα Φιλιατρά Μεσσηνίας. Χειροτονήθηκε διάκονος το 1991 στο Λονδίνο και πρεσβύτερος το 1998 στην Αθήνα. Από του 1998 υπηρετεί στην Νεάπολη του Ιταλικού Νότου.
~ Ο εψηφισμένος Επίσκοπος Κοτυαίου κ. Διονύσιος γεννήθηκε το 1972 στην Δράμα. Χειροτονήθηκε διάκονος το 1995 και πρεσβύτερος το 1996 στην Θεσσαλονίκη. Από το 1999 υπηρετεί στην Βολωνία (Bologna) της Βορείου Ιταλίας.
~ Ο εψηφισμένος Επισκόπος Θερμών κ. Αθηναγόρας γεννήθηκε το 1960 στο Udine της Βορειο-ανατολικής Ιταλίας. Διάκονος και πρεσβύτερος χειροτονήθηκε το 1994 στην Τεργέστη, έτους από του οποίου υπηρετεί στην Ιερά Μητρόπολη Ιταλίας (Λιβόρνο/Πίζα: 1995-2001 και Μονή Montaner-TV: 2001-σήμερα).

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.