Παραμονή πρωτοχρονιάς θα φταίξουμε την πατροπαράδοτη βασιλόπιτα!

Τριφτή βασιλόπιτα συνταγή

Υλικά

1 κούπα βούτυρο
1 κούπα ζάχαρη
2 κρόκους αβγών
2 κουταλιές χυμό πορτοκαλιού
2 κουταλιές κονιάκ
500
γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/2 κουταλάκι κανέλα
1/4 κουταλάκι γαρίφαλο
1 κουταλιά ξύσμα πορτοκαλιού
1/2 κουταλάκι αλάτι
1/2 κουταλάκι σόδα
άχνη ζάχαρη για το στόλισμα

Εκτέλεση

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι ν’αφρατέψει.

Συνεχίζοντας το χτύπημα, ρίχνουμε έναν-έναν τους κρόκους και στησυνέχεια το χυμό πορτοκαλιού και το κονιάκ.

Ανακατεύουμε το μισό αλεύρι με το αλάτι, τη σόδα, την κανέλα και το γαρίφαλο.

Τα ρίχνουμε στο μίγμα του βουτύρου μαζί με το ξύσμα πορτοκαλιού και αρχίζουμε να ζυμώνουμε με το χέρι, ρίχνοντας όσο ακόμη αλεύρι χρειαστεί, για να γίνει μια ζύμη, όπως η ζύμη της τάρτας ή του κουραμπιέ (εγώ χρειάστηκα σχεδόν όλη την ποσότητα, παρά δύο περίπου κουταλιές της σούπας αλεύρι).

Μεταφέρουμε τη ζύμη σε μια στρόγγυλη φόρμα ή ταψί διαμέτρου 25 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30′-35′, μέχρι να ροδίσει καλά.

Πριν κρυώσει τελείως, ρίχνουμε από πάνω την άχνη ζάχαρη.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.