Κύπρου Χρυσόστομος: «Θα ευχαριστήσω τους επιστήμονες, που εφηύραν αυτό το εμβόλιο, που θα βοηθήσει τον κόσμο να αποκτήσει αντισώματα και να αντιμετωπίσει τον κορωνοϊό», είπε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β’ αφού εμβολιάστηκε.

«Πρέπει να αντιληφθούμε ότι μαζί με τις άλλες ασθένειες που ζούμε θα ζήσουμε και με αυτή την ασθένεια. Θα έχουμε μία ασφάλεια με το εμβόλιο, αλλά πρέπει να είμαστε αυστηροί, να τηρούμε τα μέτρα που έχει εξαγγείλει η Κυβέρνησή μας, διότι αν δεν τα τηρούμε δεν θα πάμε καθόλου καλά.

Όλοι μας πρέπει να προφυλλάσσουμε ο ένας τον άλλον. Πιστεύω ότι κανένας δεν κόλλησε μέσα στην εκκλησία, αφού εφαρμόστηκαν τα μέτρα…

Παράλληλα, ο Μακαριότατος τόνισε ότι οι πιστοί τα «χαλούσαν» όταν πήγαιναν να κοινωνήσουν και στα κόλλυβα, ενώ μίλησε και για τις λύσεις που πρότεινε επάνω σε αυτό.

Τέλος, ο Αρχιεπίσκοπος παρότρυνε τους πιστούς για το εμβόλιο «να μην φοβηθεί κανείς να το βάλει και δεν θα πάθει τίποτα». «Από την στιγμή που ο άνθρωπος αφήσει μέσα του τον Θεό να ενεργεί δεν έχει να φοβηθεί κάτι.

Ο Θεός είναι πιο δυνατός από το κακό, τον διάβολο. Ας αφήσουμε τον Θεό να ενεργήσει μέσα μας και δεν μπορεί ο διάβολος να μας κάνει τίποτα. Συνεπώς δεν μπορεί να το κακό να ταλαιπωρήσει τον άνθρωπο».

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.

1 Σχόλιο

Νεότερο
Καλύτερο Νεότερο Παλαιότερο
1
Ο Κανένας

Ο Θεός ενεργεί... Μέσα από τη Θεία Κοινωνία.. Αυτό είναι το "εμβόλιο" του Θεού... Μακαριστε Κύπρου!!

Το εμβόλιο για τον ιό.. είναι άλλου παπά Ευαγγέλιο.. Ένας φυσικός ανθρώπινος τρόπος "αντιμετώπισης"...για τον οποίο, μάλιστα, υπάρχει Διχογνωμια... για το αν πρέπει να υιοθετηθεί από όλους... Μιας και πολλοί επιστήμονες δεν το αναγνωρίζουν ως τον πιο κατάλληλο τρόπο... Και ποιος είναι ο κατάλληλος;;

"εν οίδα ότι ουδέν οίδα "

"τα τω Θεώ του Θεού και τα τω Καίσαρι του Καίσαρος"

Και πάλι... Αν αναλογιστεί κανείς ότι οι Ιερείς που Κοινωναν μετά από τους ασθενείς με λοιμωδη νοσήματα... Δεν έχουν κολλήσει εις τους Αιώνας... Ούτε γρίπη... Βάση της μαθηματικής συνεπαγωγης... Η Θεία Κοινωνία είναι φάρμακο της Ψυχής και του Σώματος...
Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι... Πρώτα στο Θεό... (ισχύει για όλους)... Και μετά.. απέναντι στους ανθρώπους.

Βέβαια εξαρτάται και από την φώτιση που δίνει στον καθένα μας ο Θεούλης!! Θα ευχόμουν για όλο τον κόσμο!! Αμήν.