ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE ΤΩΡΑ : Αποκλειστικές φωτογραφίες. Η Παράκληση της Παναγίας Παρηγορήτριας ψάλλεται καθημερινά στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Νέας Ελβετίας Βύρωνος στις 11:00 και στις 18:00.

ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE: Συγκίνηση στην αγρυπνία ενώπιον της δακρυρροούσης Παναγίας Παρηγορητρίας ιερουργούντος του π Γεωργίου.

Δείτε φωτογραφίες:

Η Ιερά Μητρόπολη Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού, αναφορικά με το γεγονός της δακρυρροούσης Εικόνος της Παναγίας «Παρηγορητρίας» που φυλάσσεται στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Νέας Ελβετίας Βύρωνος, σε σχετική ανακοίνωση, μεταξύ άλλων, αφού αναφέρεται εν συντομία στο πως έγινε αντιληπτό το «σημείο», τονίζει τα εξής:

«Η Παράδοση της Εκκλησίας μας για τα θέματα αυτά διδάσκει ότι τα «σημεία» κατά τον λόγο του Κυρίου μας απευθύνονται στους πιστούς και όχι στους απίστους.

Οι πιστοί πρέπει να βεβαιωθούν για την πίστη τους και να στηριχθούν οι πνευματικοί αγώνες τους. Είναι «θεοσημεία» για τους πιστούς».

Επίσης αναφέρεται ότι « ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός, αρνήθηκε να επιτελέσει θαύμα στους συμπατριώτες Του Ναζαρηνούς, επειδή Τον υποτιμούσαν για την καταγωγή Του, ότι κατήγετο από άσημη οικογένεια της Ναζαρέτ και ότι ήταν αμόρφωτος.

Εκείνος όμως υπέδειξε σ’ αυτούς ότι για να ενεργήσει η Χάρη του Θεού απαιτούνται προϋποθέσεις που εκείνοι δεν διέθεταν». Σημειώνεται πως και «η ημέρα που συνέβη το γεγονός κατά την εορτή της Γεννήσεως της Θεοτόκου δίδει το μήνυμά της.

Η Μητέρα του Θεού παρηγορεί και στηρίζει τους πιστούς ώστε να παραμείνουν σταθεροί στην πίστη τους.

Ότι το «σημείο» εκδηλώθηκε σ’ αυτή την συγκεκριμένη εικόνα της Θεοτόκου της επικαλουμένης «Παρηγορητρίας» ερμηνεύεται, ότι η Παρθένος Μαρία στηρίζει και παρηγορεί τους πιστούς, όπως παρηγορούσε και στήριζε τους Αποστόλους και τους λοιπούς πιστούς της πρώτης χριστιανικής κοινότητος, όταν εδιώκοντο και απειλούντο και ήσαν κλεισμένοι και φυλακισμένοι «δια τον φόβον των Ιουδαίων».

Τέλος, σημειώνεται πως «Προσευχόμεθα και δεόμεθα με την μητρική παρρησία να ικετεύει τον Κύριό μας Ιησού Χριστό να μας προστατεύει από την ενεστώσα ανάγκη».

Φανούρης Ευστράτιος
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-7)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.