ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE: Άρχισαν σήμερα στην κεντρική αίθουσα του Πολυδυνάμου Πνευματικού Κέντρου Νεότητος «Αγία Κυράννα» στο Λαγκαδά , οι εργασίες του Διεθνούς Θεολογικού Συνεδρίου, με θέμα: «Ο Άγιος Λάζαρος, ο τετραήμερος και φίλος του Χριστού». Το Συνέδριο πραγματοποιείται με την ευκαιρία του εορτασμού της ιεράς μνήμης της Αγίας Νεομάρτυρος Κυράννης της Οσσαίας, τελεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης και διοργανώθηκε με τη συνεργασία της Διεθνούς Ακαδημίας Θεολογικών και Φιλοσοφικών Σπουδών «Οι Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος» και του Τμήματος Θεολογίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Το ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE χορηγός επικοινωνίας του Διεθνούς Θεολογικού Συνεδρίου στο Λαγκαδά.

Το Συνέδριο παρακολουθούν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες ,Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.Κύριλλος , Ιερισσού κ.Θεοκλητος , Τρίκκης και Σταγών κ.Χρυσόστομος , Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου κ.Στέφανος , αρκετοί κληρικοί, ο εκδότης του ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE και υποψήφιος Δήμαρχος Κηφισιάς, Ανδρέας Μ. Καραγιάννης, φοιτητές και ενδιαφερόμενοι και έφτασαν από την παρακείμενη πόλη της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο.

Διαβάστηκαν τα μηνύματα του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου του Β΄ ο οποίος εκπροσωπείται από τον Σεβ. Μητροπολίτη Γρεβενών κ. Δαβίδ.

Αρχικά διαβάστηκε ο χαιρετισμός του Πανιερώτατου Μητροπολίτου Κύκκου καί Τηλλυρίας κ.κ. Νικηφόρου, αναγνώστηκε ο χαιρετισμός του Μάρκου Μπόλαρη, Υφυπουργού Εξωτερικών Ελλάδος , ο Χρήστος Κ. Οικονόμου Πρόεδρος Τμήματος Θεολογίας Πανεπιστημίου Λευκωσίας, ο Φίλιππος Πουγιούτας, Πρύτανης Πανεπιστημίου Λευκωσίας , και ο Θεόδωρος Γιάγκου Κοσμήτορας Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ. Την έναρξη των εργασιών κήρυξε ο οικείος Επίσκοπος Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης και αυτή τη στιγμή οι έγκριτοι ομιλητές αναπτύσσουν τις εισηγήσεις τους.

Συγκλόνισε με το μήνυμά του κατά την έναρξη εργασιών ο Μητροπολίτης Λαγκαδά Ιωάννης. Χαρακτηριστικά ανέφερε: Αναφερόμενος στην Αγία Κυράννα σημείωσε πως έζησε της ΄΄άλλης βιωτής την απαρχήν΄΄ και εξ αυτού άντλησε τη δύναμη και το σθένος να αντέξει τα μαρτύρια.

Η Τοπική μας Εκκλησία σε συνεργασία με τους θεολόγους και καθηγητές, έρχεται μέσα από αυτό τον συνέδριο να μεταφέρει στο σύγχρονο κόσμο το μήνυμα του Ευαγγελίου, το μήνυμα του Ιησού Χριστού, το πάντα επίκαιρο μήνυμα που αγκαλιάζει την υπαρξιακή αναζήτηση, του κάθε ανθρώπου όπου Γης.

Η προσωπικότητα του Αγίου Λαζάρου είναι ξεχωριστή διότι αξιώθηκε να ταυτιστεί με τον ανεπανάληπτο σύνδεσμο της φιλίας.

Είναι μεγάλη υπόθεση κανείς να τιμάται από τον Κύριον.

Αυτή η φιλία του Θεανθρώπου προς τον άνθρωπο, εκφράζει και ολοκληρώνει η δυνατότητα της μεθέξεως που έχει ο κάθε άνθρωπος στη βίωση ενός Μυστηρίου Ζωής.

Η Εκκλησία μας εκφράζει τη μοναδική αλήθεια. Εκφράζει αυτό που φανερώνει ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός. Αυτό που αποτελεί τη ζωή και την Ανάσταση.

Είναι πολύ σημαντικό σήμερα, σε αυτόν τον κόσμο που ζούμε με τις περίεργες τάσεις και τις σημερινές συγχύσεις και όλα αυτά που μας περισφίγγουν όπως τα σάβανα είχαν περισφίξει το Λάζαρο.

Να κατανοήσουμε ότι η φωνή του Κυρίου, το Δευρω Έξω είναι αυτό που μπορεί να μας ελευθερώσει και ο καθένας από μας να βγει από τον δικό του τάφο και να ζήσει αυτό που με το μαρτύριο τής η Αγία Κυράννα μας διδάσκει, γιατί η Αγία Κυράννα ζούσε την αναστασιμη ζωή. Είχε μέσα της το αίσθημα που της έδινε την πληρότητα για αυτό και είχε τόλμη και αντεξε το πολιώδυνο μαρτύριο.

Θεολογικό Συνέδριο Λαγκαδά 2019 Αγία Κυράννα Ο Άγιος Λάζαρος, ο τετραήμερος και φίλος του Χριστού

Θεολογικό Συνέδριο Λαγκαδά 2019 Αγία Κυράννα Ο Άγιος Λάζαρος

Θεολογικό Συνέδριο Λαγκαδά 2019 Αγία Κυράννα

Θεολογικό Συνέδριο Λαγκαδά 2019

Θεολογικό Συνέδριο Λαγκαδά Αγία Κυράννα

Θεολογικό Συνέδριο Λαγκαδά

Λαγκαδά 2019 Αγία Κυράννα Ο Άγιος Λάζαρος, ο τετραήμερος και φίλος του Χριστού

Αγία Κυράννα Ο Άγιος Λάζαρος, ο τετραήμερος και φίλος του Χριστού

Θεολογικό Συνέδριο Ο Άγιος Λάζαρος, ο τετραήμερος και φίλος του Χριστού

Θεολογικό Συνέδριο Ο Άγιος Λάζαρος, ο τετραήμερος και φίλος του Χριστού 2019

Θεολογικό Συνέδριο Άγιος Λάζαρος ο τετραήμερος φίλος του Χριστού

Θεολογικό Συνέδριο Λάζαρος ο τετραήμερος φίλος Χριστού

Θεολογικό Συνέδριο Άγιος Λάζαρος ο φίλος Χριστού


Θεολογικό Συνέδριο Άγιος Λάζαρος φίλος Χριστού

Φανούρης Ευστράτιος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.