ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΝΟΙΚΙΟΥ ΑΙΤΗΣΕΙΣ: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για επίδομα ενοικίου 2019. Για κάθε επιπλέον μέλος το επίδομα προσαυξάνεται κατά 1/2, δηλαδή κατά 35 ευρώ το μήνα. Η κλιμάκωση που επιλέχθηκε δίνει έμφαση στο παιδί, το οποίο αντιμετωπίζεται ως ενήλικας. Ειδική μέριμνα υπάρχει για τις μονογονεϊκές οικογένειες και τα νοικοκυριά με απροστάτευτα τέκνα.

Στη μονογονεϊκή οικογένεια, για το πρώτο ανήλικο μέλος του νοικοκυριού ορίζεται προσαύξηση 70 ευρώ το μήνα. Το ίδιο συμβαίνει και στα νοικοκυριά με απροστάτευτα παιδιά, για τα οποία ορίζεται προσαύξηση 70 ευρώ για κάθε απροστάτευτο τέκνο.

Ανώτατο όριο επιδότησης είναι τα 210 ευρώ μηνιαίως, ανεξαρτήτως της σύνθεσης του νοικοκυριού.

Τα κριτήρια για την ένταξη στο πρόγραμμα αφορούν εισόδημα, ακίνητη και κινητή περιουσία.

Αναλυτικά τα εισοδηματικά όρια τίθενται από 7.000 ευρώ για μονοπρόσωπο νοικοκυριό μέχρι 21.000 ευρώ για νοικοκυριό με 5 μέλη και άνω. Το εισοδηματικό όριο προσαυξάνεται κατά 3.500 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος.

Την ίδια κλιμάκωση ακολουθούν και τα όρια καταθέσεων, μετοχών κ.λπ. με έμφαση στο παιδί και ρήτρες προστασίας για τις μονογονεϊκές οικογένειες και τα νοικοκυριά με απροστάτευτα τέκνα.

Τα όρια για την αξία της ακίνητης περιουσίας μπαίνουν στην περιοχή των 120.000 – 180.000 ευρώ.

Το επίδομα ενοικίου θα κλιμακώνεται ανάλογα με το εισόδημα και τα μέλη του νοικοκυριού ξεκινώντας από 70 ευρώ και φτάνοντας μέχρι και το ποσό των 210 ευρώ το μήνα.

Επίσης πολύ κρίσιμη παράμετρος είναι ότι στο επίδομα στέγασης το παιδί προσμετράται ως ενήλικας τόσο στον υπολογισμό των εισοδηματικών κριτηρίων όσο και στον υπολογισμό του επιδόματος.

Δείτε τώρα πως κάνουμε αιτήσεις.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.

1 Σχόλιο

Νεότερο
Καλύτερο Νεότερο Παλαιότερο
1

Μια ερωτηση:με τα εισιδηματα του 2018 δεν δικαιουμε το επιδομα ενοικιου αλλα το δικαιουμε με τα εισοδηματα του 2019./θα το παρω; Ευχαριστω