ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE : Με εκκλησιαστική λαμπροτητα ολοκληρώθηκαν σήμερα Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2021 οι λατρευτικές εκδηλώσεις στη Ρόδο επί τη εορτή της μνήμης του Αγιου Τρυφωνος.

ΡΟΔΟΣ ΤΩΡΑ- ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE: Η Ακολουθία του Όρθρου και Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέστηκε σήμερα Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2021 εις τον Ιερός Ιδρυματικό Ναό Αγίου Τρύφωνος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου – Παράρτημα Α.Μ.Ε.Α. Δομής Ενηλίκων, Κολύμπια Ρόδου χοροστατουντος του Θεοφιλεστ. Επισκοπου Ολυμπου κ Κυριλλου πλαισιούμενου από τον Πανοσιολογ. Αρχιμανδρίτη της Ιεράς Μητροπολεως Ρόδου, π Αθανάσιο Μισσό και κληρικούς της Ιεράς Μητροπολεως.

Δειτε φωτογραφιες:

O Άγιος Τρύφων καταγόταν από τη Λάμψακο της Φρυγίας και έζησε στα χρόνια των αυτοκρατόρων Γορδιανού (238-244), Φιλίππου (244-249) και Δεκίου (249-251). Προερχόταν από φτωχή οικογένεια και στη παιδική του ηλικία, έβοσκε χήνες για να ζήσει. Συγχρόνως όμως μελετούσε με ζήλο την Αγία Γραφή και εκτελούσε με ευλάβεια τα θρησκευτικά του καθήκοντα.

Έτσι, σιγά-σιγά ο Τρύφων με την ευσεβή φιλομάθεια του, κατόρθωσε όχι μόνο να διδαχθεί ο ίδιος, αλλά και να διδάσκει τις αιώνιες αλήθειες της πίστεως του. Γρήγορα η ευσεβής ψυχή του δέχθηκε τη χάρη του Αγίου Πνεύματος και ο Θεός αξίωσε τον Τρύφωνα να θαυματουργεί.

Η συνεχεια στο αρθρο ΡΟΔΟΣ ΤΩΡΑ : Συγκίνηση στον Εσπερινό του Αγίου Τρύφωνος (ΦΩΤΟ)

Φανούρης Ευστράτιος
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-2)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.