ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE : Με εκκλησιαστική μεγαλοπρεπεια και την τήρηση των περιοριστικών μέτρων ξεκίνησαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις στη Ροδο επί τη εορτη του Αγιου Τρύφωνος.

Απόψε 31 Ιανουαρίου 2021 τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολιτου Ροδου κκ Κυρίλλου, πλαισιούμενου από τον Πανοσιολογ. Αρχιμανδρίτη της Ιεράς Μητροπολεως Ρόδου, π Αθανάσιο Μισσό και κληρικούς της Ιεράς Μητροπολεως.

Την κυριωνυμο ημέρα τελεστει Ορθρος και Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Επισκοπου Ολυμπου.

Αγίου Τρύφωνος 2021

Αγίου Τρύφωνος Ρόδος 2021

εορτή Αγίου Τρύφωνος

εορτή Αγίου Τρύφωνος Ρόδος

εορτή Αγίου Τρύφωνος 2021

εορτή Αγίου Τρύφωνος Ρόδος 2021

O Άγιος Τρύφων καταγόταν από τη Λάμψακο της Φρυγίας και έζησε στα χρόνια των αυτοκρατόρων Γορδιανού (238-244), Φιλίππου (244-249) και Δεκίου (249-251). Προερχόταν από φτωχή οικογένεια και στη παιδική του ηλικία, έβοσκε χήνες για να ζήσει. Συγχρόνως όμως μελετούσε με ζήλο την Αγία Γραφή και εκτελούσε με ευλάβεια τα θρησκευτικά του καθήκοντα.

Έτσι, σιγά-σιγά ο Τρύφων με την ευσεβή φιλομάθεια του, κατόρθωσε όχι μόνο να διδαχθεί ο ίδιος, αλλά και να διδάσκει τις αιώνιες αλήθειες της πίστεως του. Γρήγορα η ευσεβής ψυχή του δέχθηκε τη χάρη του Αγίου Πνεύματος και ο Θεός αξίωσε τον Τρύφωνα να θαυματουργεί.

Όμως ο Άγιος θεράπευε όχι μόνο κάθε ασθένεια, αλλά και εξάγνιζε τις μολυσμένες από τα δαιμόνια ψυχές. Όταν ο αυτοκράτορας Γορδιανός, πληροφορήθηκε για τις θαυματουργικές ικανότητες τού Τρύφωνα, τον παρακάλεσε να θεραπεύσει την άρρωστη κόρη του.

Η συνεχεια στο άρθρο ΡΟΔΟΣ ΤΩΡΑ- Γιορτάζει ο Αγιος Τρυφωνας: 1 Φεβρουαριου με προσκυνηση του Ιερού Λειψάνου

Οικουμενικό Πατριαρχείο – Ιερά Μητρόπολις Ρόδου – Ιερός Ιδρυματικός Ναός Αγίου Τρύφωνος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου – Παράρτημα Α.Μ.Ε.Α. Δομής Ενηλίκων, Κολύμπια Ρόδου – Δευτέρα – 1η Φεβρουαρίου 2021 – Ώρα 7:00 – 10:00 – Όρθρος & Αρχιερατική Πανηγυρική Θεία Λειτουργία επί τη Ιερά Μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Τρύφωνος του Μάρτυρος και Ανάργυρου. Προεξάρχοντος του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Ολύμπου κ. Κυρίλλου, πλαισιούμενος από τον Γέροντα Αθανάσιο Μισσό τον π. Νικήτα Μπάρδο και άλλους πατέρες και του Διακόνου Στεφάνου Κορκίδα.

Σημείωση : Ο Ιερός Ιδρυματικός Ναός Θα είναι ανοιχτός εν ώρα Θ. Λειτουργίας και μετά το πέρας, λαμβανομένων των προβλεπόμενων υγειονομικών μέτρων και αποστάσεων.

Φανούρης Ευστράτιος
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-4)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.