ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ: Στο επίκεντρο των διεθνών μέσων ενημέρωσης η Εκκλησία της Ουκρανίας καθώς μιλούν για ιστορική ημέρα. Συγκεκριμένα ο GUARDIAN στο πρωτοσέλιδό του κάνει λόγο για Ουκρανούς Ιερείς που νευριάζουν τη Μόσχα με τη δημιουργία αυτοκέφαλου Εκκλησίας.

Ρεπορτάζ: ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE

Ιστορική χαρακτηρίζει τη σημερινή Σύνοδο της Εκκλησίας της Ουκρανίας ο βρετανικός GUARDIAN τονίζοντας πως στοχεύει σε ένα ακόμη βήμα εκτός της σφαίρας επιρροής της Ρωσίας.

Οι δεσμοί των δύο χωρών, επιδεινώθηκαν και εν τέλει κόπηκαν από όταν η Μόσχα προσάρτησε την Κριμαία το 2014.

Η Σύνοδος θα φτιάξει έναν οδικό χάρτη βάσει της πρόσφατης αποφάσεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου να αποδώσει το αυτοκέφαλο στην Εκκλησία της Ουκρανίας.

Η Ιερά Σύνοδος λαμβάνει χώρα στον Ναό της Αγίας Σοφίας στο Κίεβο και προσπαθεί να συμβάλει στην ένωση των κατά τόπους εκκλησιών παρόλο που η φιλορωσική πλευρά της Εκκλησίας του Κιέβου, αρνήθηκε να συμμετέχει στη Σύνοδο με απεσταλμένους.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι μυστικές υπηρεσίες της Ουκρανίας προειδοποιούσαν από τις αρχές τις εβδομάδος για σχεδιαζόμενες προβοκάτσιες από πλευράς Μόσχας για τη σημερινή ημέρα.

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, ο οποίος συμμετέχει στη Σύνοδο, ασχολείται από πολύ κοντά με το ζήτημα ενώ και στο παρελθόν είχε τονίσει πως η πλευρά της Εκκλησίας που είναι πιστή στο Πατριαρχείο Μόσχας, αποτελεί απειλή.

Ο GUARDIAN εν τέλει υπογραμμίζει πως Σύνοδος πραγματοποιείται λίγες μέρες μετά την απαγωγή των ναυτών από την Κριμαία.

 

Καραγιάννης Ανδρέας
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.