Μέγας πανηγυρικός αρχιερατικός Εσπερινός τελέσθηκε στα Ρουσσοχώρια Πεδιάδος, με την συμμετοχή του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου Πανοσ. Αρχιμ. Βαρθολομαίου και του Ιερομονάχου της Μονής Θεοφίλου, παραμονή της Αγίας Αθληφόρου και Μεγαλομάρτυρος Παρασκευής.

Τους κληρικούς της Ιεράς Μητρόπολης Αρκαλοχωρίου εκπροσώπησε στον πανηγυρικό εσπερινό ο Πρεσβύτερος Εμμανουήλ Καλομοίρης.

Ακολούθησε ο Αγιασμός με την κατάθεση του θεμελίου λίθου για την ανοικοδόμηση του Ιερού Ναού της Αγίας Παρασκευής, πλησίον του νέου αεροδρομίου Καστελλίου, ο οποίος επιχωματώθηκε για τις ανάγκες του αεροδρομίου, μιάς και μετά από πολλές προσπάθειες που έγιναν από την Ιερά Μητρόπολη δεν υπήρχε η δυνατότητα μεταφοράς του Ναού.

Στην τελετή παρέστησαν μεταξύ άλλων: ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Παύλος Μπαριτάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου κ. Νίκος Συριγωνάκης, ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας κ.Μανόλης Φραγκάκης, ο Προεδρος της Ν.Δ Ηρακλείου κ. Βαγγέλης Καρκανάκης, εκπρόσωποι φορέων, κληρικοί της Ι. Μητροπόλεως και πλήθος κόσμου από το Αρκαλοχώρι, τα Ρουσσοχώρια και την ευρύτερη περιοχή.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέας ευχαρίστησε εγκαρδίως τους παρισταμένους και όλους όσοι συνέβαλαν στην έναρξη της ανοικοδόμησης του ναού, ιδιαιτέρως δε τον Δήμο Μινώα Πεδιάδος, τον Δήμαρχο κ. Μανόλη Φραγκάκη και το Δημοτικό Συμβούλιο που προχωρούν στην παραχώρηση του οικόπεδου για την ανοικοδόμηση του Ναού όπως και τον εφημέριο της Ενορίας Πρωτοπρεσβύτερο Πέτρο Ψυλλάκη. Ευχαρίστησε επισης τον Αντιδήμαρχο Ηρακλείου κ. Ιωάννη Αναστασάκη ο οποίος τελικά ανέλαβε την μελέτη ανοικοδόμησης του ναού.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Ανδρέας ανακοίνωσε επίσης, πως με τη χαρη Του Θεού τα Ιερά εγκαίνια του Ναού θα τελεστούν στις 26 Ιουλίου 2023.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.